İstanbul'da son dönemlerde yaşanan okul taşıtı skandallarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz hafta Fatih’te bir AVM’nin önünden aldığı 30 kaçak göçmeni, kiraladıkları bir okul taşıtıyla Karadeniz üzerinden botlarla Romanya’ya geçirmek üzere Edirne’ye götürürken yakalanan 4 kişilik bir kaçakçılık çetesinin ardından önceki günde Çatalç-Büyükçekmece karayolunda içerisinde 29 kaçak göçmenin bulunduğu ikinci bir okul taşıtı yakalandı. Çatalca gişelerde durdurulmak istenip durmayan ve bir polis memuruna çarparak kaçan aracın şoförünü arayan polis, minibüs içerisinde bulunan 29 yabancı uyruklu göçmeni gözaltına aldı.

AYNI AVM ÖNÜNDEN BİNDİLER
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, 10 Eylül Pazartesi günü gelen bir ihbarla, 3 gün önce yine kaçak göçmenlerin yüklendiği Fatih’teki bir AVM’nin önünden bir minibüsü kaçak göçmen yükleneceği ihbarını alınca AVM önünü izlemeye aldı.

POLİSİN ÜZERİNE SÜRÜP KAÇTI
Uzaktan yapılan izlemede, ihbarda belirtildiği gibi AVM önüne yanaşan ve okul taşıtı olduğu belirlenen bir minibüse 29 yabancı uyruklu şahısın bindiğini tespit eden polis aracı takibe aldı. Yolcuları aldıktan sonra takibe alınan ve Edirne istikametine doğru giden minibüsün önünü Çatlaça gişelerde kesen polisin üzerine araç sürücüsü minibüsü sürerek kaçmaya çalıştı.

PARK HALİNDE KAPILARI KİLİTLİ BULUNDU
Polis memurunu yaraladıktan sonra kaçmaya başlayan ve ekipler tarafından takip edilen minibüs bir sürelik bir kovalamacının ardından Büyükçekmece-Çatalca karayolu üzerinde içerisinde bulunan 29 göçmenle birlikte terk edilmiş halde bulundu.

OKUL SERVİSİ TAŞIMACILIĞI YAPAN ŞİRKETE AİT
Kapıları kilitli şekilde park halinde bulunan ve şoförü kaçan servis minibüsünün kapılarını çilingir vasıtasıyla açıp araca giren ekipler, araç içerisinde bulunan kaçak göçmenleri gözaltına alıp emniyete götürürken, minibüse de el koydu. Bir servis şirketi adına kayıtlı olduğu ve okul servisi çektiği belirlenen şoförünü arayan polis, aracın kayıtlı olduğu servis şirketiyle ilgilide yasal işlem başlattı.

MİLLİYET