DİYARBAKIR

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya ve İngiltere Başkanı Turhan Özen'in de bulunduğu heyet, Dürümlü'de 12 Mayıs gecesi teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda ölen 16 kişinin yakınlarının yaşadığı Tanışık köyüne geçti.

Özen, burada yaptığı açıklamada, yaptıkları organizasyonda İngiltere'den farklı siyasi partilerden milletvekili, parti çalışanı ve gazetecilerin bulunduğunu söyledi.

PKK terör örgütü, Suriye'deki iç savaşın Türkiye'ye etkileri ve FETÖ tarafından 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile ilgili doğru bir bilgilendirme yapmak için böyle bir organizasyon tertiplediklerini aktaran Özen, "Çünkü Türkiye aleyhtarı insanlar Türkiye hakkında yurt dışında çok başarılı bir karalama propagandası yapıyorlar. Bizim de elimizden geldiği kadar Türkiye'deki gerçekleri olduğu gibi anlatmamız gerekiyor. Bu tür çalışmalar çok önemli. Bunların devam etmesi gerekiyor. İnsanlara anlatmamız gerekiyor. Onları getirip kendi gözleriyle görmelerini sağlamak en güzel yöntemdir. " dedi.

"Köylülere çok acıyorum"

Liberal Demokrat Partili Lordlar Kamarası üyesi Qurban Hussain, Dürümlü'de gerçekleşen terör saldırısından haberdar olduğundan ailelerle konuşmak ve olayın neden gerçekleştiğini öğrenmek için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

PKK dahil hiçbir terör örgütüne sempatisinin olmadığını ve terör örgütlerinin bitirilmesi gerektiğini kaydeden Hussain, "Bu köyde gerçekleşen terör saldırılarından etkilenen ailelerle konuştukça PKK'ya olan nefretim daha da çok arttı. Bu köylerde yaşayıp teröristlerden korktukları için işbirliği yapan köylülere çok acıyorum. Köylüler bu durumda mağdurlar, bu durumdan kurtarılmalarını isterim." ifadelerini kullandı.

Hussain, sorunun silahla değil konuşarak çözülebileceğini dile getirdi.

Muhafazakar Parti Milletvekili Philip Thomas Hollobone, Dürümlü'de gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili gerçekleri öğrenmeye geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Öğrendiğim en önemli ders PKK'nın Kürtleri öldürmesi. İngiltere'de PKK'nın sadece Türklere saldırdığını düşünüyorduk. Burada Kürtleri de öldürdüğünü, bu köyde 16 kişi ölümüne sebep olduğunu öğrenmiş oldum."

"Burada yaşanan her şeyi onlara aktaracağım"

Liberal Demokrat Parti Üyesi Merlene Emerson, Dürümlü'deki terör saldırısını ilk defa duyduğunu belirterek, "Ailelerle yaptığım konuşma beni gerçekten derinden etkiledi. İngiltere'ye döndüğümde Liberal Demokrat Parti üyelerine burada yaşayan olayları anlatacağım. Dışişleri Komitesinde çalışıyorum ve Türkiye ile ilgilenen özel bir komitemiz var. Burada yaşanan her şeyi onlara aktaracağım." diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Kaplan,Süleyman Umut Gürhan

Kaynak: AA