ANKARA - CHP 'li Muharrem İnce , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile TBMM'de yaşadığı 'taciz' tartışması sırasında söylediği, 'dokunulmazlığım kaldırılsın' talebiyle başvuruda bulundu. İnce'nin TBMM Başkanlığı'na verdiği dilekçe şöyle, "Hakkımda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilmiş bulunan 3/618 ve 3/916 Dosya numaralı fezlekeler ile dokunulmazlığımın kaldırılması talep edilmektedir. Yasama dokunulmazlığımın kaldırılarak hakkımda yürütülen iftira kampanyasından kurtulmak ve aklanmak istiyorum. Bu nedenle Cumhuriyet Savcılıklarınca düzenlenen fezlekelerde talep edildiği üzere dokunulmazlığımın kaldırılması konusunda gereğini arz ederim." 

Muharrem İnce, Arınç tarafından Meclis kürsüsünden 'tacizci' olmakla suçlanınca kendisiyle ilgili fezlekede yer alan suçlamanın bir komplo olduğunu açıklamıştı. İnce, "komplonun başında da Arınç'ın olduğunu" ima etmişti.

 

'SİZİN İSTEMENİZLE KALKAR MI, DİYORLAR AMA..."

İnce başvuru dilekçesini twitter'da da paylaşırken şunları yazdı:

"Şimdi diyorlar ki, sizin istemenizle dokunulmazlık kalkar mı? Doğru kalkmaz ama o iddiayı Meclis kürsüsünde taşıyanlar oy verirse kalkar." (Radikal.com.tr/ajanslar)