Yaklaşık 200 kişinin katıldığı seminerde Murat Karagöz adlı bir katılımcının “Sürekli Türkiye'yi kötülüyorsunuz. Siz Yunanistan'dan veya Portekiz'den mi geldiniz?" şeklindeki tepkisine CHP'li vekiller sert yanıt verdi.


"SENİN TUZUN KURU"

Çelebi, soruya karşılık, “Biz burada Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu anlatıyoruz. Senin tuzun kuru. Bizim görevimiz uyarmak" diye cevap verdi. İnce ise, “Önceden bize Rusya'dan mı geldiniz derlerdi şimdi Yunanistan'dan mı geldiniz diyorlar. İnanın haftaya Yunan Parlamentosuna davetliydim gitmeyeceğim" dedi.

"ERDOĞAN BİSKÜVİ SATIP, İETT'DE TOP OYNUYORDU"

CHP Meclis Grubu Başkanvekili Muharrem İnce yaptığı konuşmada darbelerden, ekonomiye, sağlıktan Türkiye'nin ikili ilişkilerine kadar bir çok konuya değindi. İnce, “12 Eylül CHP'yi kapattı. Genel Başkan Bülent Ecevit zorunlu ikametgâha gönderildi. Milletvekili Deniz Baykal zorunlu ikametgâha gönderildi. Bizim milletvekilleri hapse atıldı. Partinin mallarına el konuldu. O sırada bu tosuncuklara ne oldu. Tayyip Erdoğan bisküvi satıp İETT'de top oynuyordu. Erdoğan işkence mi gördü. Bu ülkede 12 Eylül'de işkenceyi devrimcilerle Ülkücüler gördü. Ülkücülere Mamak'ta, devrimcilere Selimiye, Diyarbakır'da, Metris'te işkence yapıldı. Darbeden biz gördük zararı bunlar ne gördüler. O günleri hatırlayalım 650 bin kişi gözaltına alındı. Bunların hangisi gözaltına alındı. Tayyip Erdoğan'nın bir gazetedeki röportajını buldum. 80 öncesi Metris'te yattığını söylüyor. Bunu da belgelerim. Bunu daha öncede açıkladım. 326 Ak Parti milletvekilinden bir babayiğit varsa çıksın gelsin karşıma. Erdoğan 80 öncesi 'Metris'te işkence gördüm' diyor. Araştırdım Metris Cezaevi 17 Nisan 1981'de açılmış. Ama röportajda öyle demiş. Biz darbeci değiliz. Biz özgür Türkiye istiyoruz. Mutlu bir Türkiye istiyoruz, çağdaş bir Türkiye istiyoruz, hukuk devletinin kurumlaşmasını istiyoruz, adalet istiyoruz" diye konuştu.

ENSONHABER