CHP’de hafta sonu yapılacak 35. Olağan Genel Kurul hazırlıkları devam ederken, bir önceki seçimlerde Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak çıkan, Yalova Milletvekili Muharrem İnce bu kez aday olmayacağını açıkladı. İnce, “Aday olmam durumunda partideki mevcut yapının demokrasicilik oyununa meşruiyet kazandıracağımı, yanlışlara, olumsuzluklara tersinden katkı sağlama durumunda kalacağımı gördüğümden, aday olmamın doğru olmayacağını görmüş bulunmaktayım” dedi.

Muharrem İnce yaptığı yazılı açıklamada aday olmamasının sebebini şöyle açıkladı:

OLUMSUZLUKLARA DESTEK VERECEKTİM

“Bu Kurultayın kongre süreçlerinin ortaya çıkardığı tablo gereği yeniden genel başkanlığa, basında yazılan görevlerin hiçbirine aday olmayacağımın kamuoyumuz tarafından bilinmesini isterim. Aday olmam durumunda partideki mevcut yapının demokrasicilik oyununa meşruiyet kazandıracağımı, yanlışlara, olumsuzluklara tersinden katkı sağlama durumunda kalacağımı gördüğümden, aday olmamın doğru olmayacağını görmüş bulunmaktayım.

NE İLE GELMİŞLERDİ

Dileğim bütün söylediklerimde şahsımın yanılmış olmasıdır. Son olarak yapılacak olağan kurultayımızda parti içi demokrasiyi gerçekleştirmek ve partideki korku imparatorluğunu ortadan kaldırmak iddiasıyla gelmiş bir yönetimin Parti Meclisi seçimlerinde Blok Liste yöntemine başvuracağını düşünmüyorum.”

Kaynak: HABER7.COM