Bilecik'in eski  Valisi İbrahim Akpınar'ın inadı böyle inat olmaz dedirtti. Vali Akpınar Danıştay'a açtığı davada hukuk zaferi elde edince işini bırakıp gidip 1 günlüğüne Bilecik Valisi oldu.

Bugün Bilecik Valiliği’nde ilginç bir olay yaşandı. Makam odasında vali yardımcıları ile basın mensuplarına açıklama yapan eski Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, ’10 ay sonra tekrar merhaba’ diyerek sözlerine başladı. Akpınar, şubat ayında çıkan kararnameyle merkez valisi olarak görevlendirildiğini belirterek, “Anayasada idarenin her türlü eylem ve işlem yargı denetimine açıktır. Bunda istisnalar var. Valilik atamalarıyla bu istisnalar içerisinde ve ben de bu yasal hakkımı kullanarak Danıştay’a dava açmıştım. Maksadım hukuka uygun olarak, hukuk yönünde değerlendirilmesiydi. Malum olduğunuz üzere o zaman yasada yapılan değişiklik mahkemelerin vermiş olduğu kararlara iki yıl içerisinde uygulanabileceğine dair bir değişiklik getirilmişti” dedi. 

“TARİHE NOT DÜŞMEK AMACIYLA DAVA AÇTIM”

Sadece haklı olduğunu belirtip tarihe not düşmek amacıyla böyle bir dava açtığını ifade eden Akpınar, “Yoksa başlangıçtan beri Bilecik Valiliği’ne tekrar gelip de burada valilik yapmak gibi bir amacım yoktu. Yargı da yaptığı değerlendirmelerin sonucunda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu bir ara karar niteliğinde. İçişleri Bakanlığı’mız da bu yargı kararını uygulayarak beni tekrar Bilecik’e gönderdi. Ama benim de iradem ve muvafakatim da ben yarın tekrar Bilecik’ten ayrılacağım. Kadro Bilecik’te olacak Bilecik Valisi ama Ankara’da bir komisyon başkanlığında görevlendirilmiş olacağım 3 ay süreyle. Ankara’da olacağım. Dava açmaktaki maksadım başta dediğim gibi Bilecik’e gelip tekrar valilik yapmak değil. Yargı kararıyla valilik yapılmayacağının bilincinde olan bir insanım. Sadece haklılığımı tespit ettirmek amacıyla böyle bir yola girmiştim. Burada da amacıma eriştiğimi, maksadın hasıl olduğunu düşünüyorum. Bugün arkadaşların çayını içtim, nasip olursa yarın da Bilecik’ten ayrılacağım. Bilecik’e ve Bileciklilere sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

"ŞU ANKİ VALİ VEKİL OLARAK DEVAM EDECEK"

Kendisinin Ankara’da görevde olacağı esnada mevcut Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır’in Bilecik Valiliği’ne devam edeceğini belirten Akpınar, “Ben burada 4 yıl görev yaptım. Gerçekten de burada çalışmaktan da hep gurur duydum. Bilecik’i çok sevdim. Yani bizdeki teamüller, usuller öyle olmayı gerektiriyor. Bilecik hep bende güzel bir hatıra olarak kalmaya devam edecek. Vali her zaman validir. Bu da işte Bilecik’in önemini gösteriyor. Yani Bilecik tek valiyle idare edemiyor. Ahmet Hamdi Bey valiliğine burada devam edecek. Vekil olarak devam edecek” dedi.

Ayrıca valilik makamının yanında bulunan odada bulunan Bilecik’in eski valileri resimleri arasında mevcut vali Ahmet Hamdi Nayir’in fotoğrafı olmayışı dikkatlerden kaçmadı.


http://www.medyatrabzon.com/inat-etti-dava-acti-1-gunlugune-de-olsa-vali-oldu-133458h.htm