Mudanya ve Gemlik'ten götürülen günübirlik işçilerle toplanan zeytinler, Marmarabirlik Tesislerinde işlendi, zeytin ve yağ olarak piyasaya sürüldü. PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın da yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi Müdürü Ahmet Duzman, "Zeytinyağımız çok kaliteli. Geçen yıl fiyatı 15 liraydı. Bu sene 21 liraya yükseldi. Kilosu 14 lira olan salamura zeytinin fiyatını ise 16 liraya çıkardık.
Zeytinyağı, zeytin ve zeytin ezmelerini Bursa, İstanbul, Ankara adliye sarayları ile İstanbul ve Ankara'daki acık cezaevlerinde satıyoruz" dedi. Abdullah Öcalan'ın yanı sıra 3 terör hükümlüsünün kaldığı cezaevinin bulunduğu İmralı Adası'ndaki 10 bin zeytin ağacından bu yıl rekor ürün alındı. Geçen yıllarda ortalama 50-60 ton olan zeytin rekoltesi bu sene 100 tona yükseldi. Mudanya ve Gemlik'ten günü birlik götürülen işçilerle toplanan zeytinlerin Marmarabirlik'te işlendiğini söyleyen İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi Müdürü Ahmet Duzman, şöyle dedi:"Zeytinleri Marmarabirlik'e teslim ediyoruz.
İmralı Cezaevi'nin kısaltılmış adı olan İM-CE adını verdiğimiz ürünlerimiz burada zeytinyağı, zeytin ezmesi ve zeytin olarak satışa hazır hale getiriliyor. Geçen yıl kilosu 15 lira olan zeytinyağının fiyatını 21 liraya çıkarttık. Salamura zeytinin kilosunu ise 14 liradan 16 liraya çıktı. Ayrıca bu yıl ilk defa 175 gram halinde zeytin ezmesi yaptık. Bunu 2 liradan satıyoruz. Piyasadan çok daha kaliteli ve ucuz olan ürünlerimize beklenilenden çok daha fazla ilgi oluyor."Cezaevi Müdürü Ahmet Duzman, zeytinyağı, zeytin ve zeytin ezmelerinin, Bursa, İstanbul ve Ankara Adliyeleri ile bazı açık cezaevlerinin kantinleri ve stantlarında satıldığını söyledi.

Kaynak: DHA