Geçtiğimiz yıl uğradığı silahlı saldırıdan bu yana sahnelere çıkamayan ve maddi açıdan zor günler geçiren ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, haciz şoku yaşıyor. Sanatçının bir finansal kiralama şirketine olan 2 milyon 100 bin liralık borcunu ödeyemediği, bu nedenle söz konusu firmanın 19 Ekim 2012'de İstanbul 2. İcra Dairesi'ne icra takibi başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Talep 2 Kasım 2012'de kabul edildi. Bu gelişme üzerine Tatlıses'e ait 11 şirkete haciz işlemi başlatıldı. Hakkında İstanbul 2. İcra Dairesi'nce icra takibi başlatılan şirketler arasında Tatlıses Havacılık, İbrahim Tatlıses Turizm İşletmeleri, İdobay Müzik, İbrahim Tatlıses, ABC İnşaat, Tatlıses Yayıncılık, Öztur Turizm, T Giyim, Tatlıses Prodüksiyon, Tatlıses Gıda ve Ses Ajans bulunuyor. Tatlıses'in şirketlerine ait menkul ve gayrimenkul mallarıyla üçüncü şahıslardaki hak ve alacakları için ihtiyati hacez istendi. 

KARŞI DAVA AÇTI 
İbrahim Tatlıses, başlatılan takip üzerine borcu ödemek yerine takibin iptali için karşı dava açtı. Avukatı kanalıyla İstanbul İcra Mahkemesi'ne dilekçe veren İbrahim Tatlıses'in son dönemde ekonomik kriz içerisinde olduğu konuşuluyordu. İstanbul İcra Mahkemesi'ne dilekçe veren Tatlıses'in başvurusu kabul edildi. Mahkeme icra takibinin durdurulup durdurulmamasına karar verecek. 14 Mart 2011'de Abdullah Uçmak tarafından vurulan İbrahim Tatlıses, o günden beri sahnelere çıkamıyor. 

GELİR KAYBI YASADI
Sanatçının ugradıgı silahlı saldırı nedeniyle sahnelerden uzak kaldıgı günler de ciddi bir gelir kaybı yasadıgı biliniyor. Bir dönem özel uçagı bile olan ünlü sanatçının bugün borçlarını ödeyememesi "Nereden nereye" dedirtti.

DİPTEN ZİRVEYE
1952'de Sanlıurfa'da kendi tabiriyle bir mağarada ciğerci Ahmet Tatlı'nın yedi çocuğunun en büyüğü olarak dünyaya gelen İbrahim Tatlıses, tam bir dipten zirveye hikâyesi yaşadı. Soğuk demir ustası olarak çalışırken "Ayağında Kundura" şarkısıyla meşhur olan İbrahim Tatlıses kasetleri, filmleri ve özel hayatıyla sürekli kamuoyunun gündeminde oldu. Kasetleri milyon satan, filmleri gişe rekorları kıran ve konserlerinde yeri yerinden oynatan Tatlıses'in ünü sadece Türkiye ile sınırlı kalmadı. Başta Ortadoğu olmak üzere birçok ülkede geniş bir hayran kitlesi bulunan Tatlıses, son yıllarda zirveden uzaklaştığının sinyallerini veriyordu. İbrahim Tatlıses, uğradığı silahlı saldırı sonucu uzun süren tedavi sürecinin ardından Aysegül Yıldız'la yaptığı evlilikle yine gündeme gelmişti. 

Ceren Özbek / ÖZEL İSTİHBARAT