Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, yıldırı örgütü PKK/KCK'nın propagandası icra ettiği iddiasıyla İMC TV'nin frekansının bozma edilmesi istendi.

Başsavcılığın 24 Şubat'ta Türksat'a gönderilmiş olduğu yazıda, Ankara Emniyet Müdürlüğüne, İMC TV eliyle yıldırı örgütü PKK/KCK propagandası yapıldığı düşüncesince şikayette bulunulduğu ve dayalı göstergeç eliyle dayalı anket başlatılmış olduğu belirtildi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın hedef ve faaliyetlerine bağlı bilgilerin de toprak verildiği yazıda, İMC TV'de yıldırı örgütü propagandası yapılıp yapılmadığının tespiti düşüncesince Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) ayrışık tarihlerde kanala dayalı yayınların istendiği, neşriyat çözümlerinin ve uzman raporlarının da Türksat'a yollandığı kaydedildi.

Yayın çözümleri ve uzman raporları incelendiğinde Türksat uydusu eliyle neşriyat işleyen İMC TV'de yıldırı örgütü PKK/KCK propagandası yapıldığının anlaşıldığı bildirilen yazıda şunlara toprak verildi:

'İMC TV kanalında PKK/KCK silahlı propagandasının yapılıp yapılmadığının tespiti gibi RTÜK'ten 3 Mayıs ile 4 Eylül 2015 arasındaki neşriyat kayıtları getirtilmiş, bahse özellik kayıtlarla dayalı planlı uzman ön tutanağı ve 6, 13 ve 14 Temmuz ile 6 Ağustos 2015 günlü neşriyat çözümleri, yazımız ekinde gönderilmiştir. Yayın çözümleri ile dayalı uzman tutanağı incelendiğinde Türksat uydusu yoluyla İMC TV kanalında PKK/KCK silahlı yıldırı örgütünün propagandasının yapıldığı anlaşılmıştır.'

Ayrıca, yazıda 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesinde 'terör örgütünün propagandasını yapmak' eyleminin töhmet kendisine düzenlenmiş olduğu hatırlatılarak, 'İMC TV kanalına, töhmet işlemekte araç kendisine kullanılması dolayısıyla toprak ve olanak sağlanmaması, fiillerine ortaklık edilmemesi, sıklık tahsisine bağlı kararın uzman tutanağı ve neşriyat çözümleri dikkate alınarak baştan değerlendirilmesi dileyiş olunur' ifadelerine toprak verildi.

Kaynak: AA