Köln'de imamlık yapan Sami Abu-Yusuf'un, yılbaşı gecesi yaşanan taciz skandalını kadınların giyimi ve parfümüyle bağdaştırması Almanya'yı ayağa kaldırdı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre Almanya’da göçmen gençlerin yılbaşı gecesi taciz, soygun ve hırsızlık olaylarına karışmasının yankıları sürüyor. Bir çok kentte yeni gözaltılar olurken, Köln’deki Al Tahuid Camii’nde imamlık yapan Sami Abu-Yusuf’un sözleri, Almanları şoke etti.

Almanya’nın Köln kentinde yılbaşı gecesi kadınların taciz edilmesi büyük tepkilere yol açtı.

‘KADINLAR KIŞKIRTTI’

Rus televizyon kanalı Ren TV’ye konuşan imam Abu-Yusuf, Alman kadınların tacizcileri kışkırttığını söyledi. Köln’ün Kalk semtinde bulunan ve aşırı islamcı çevreleri barındırdığı gerekçesiyle Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından faaliyetleri izlenen caminin imamı, bu durumu şu sözlerle açıkladı:

'KADIN YARI ÇIPLAK VE PARFÜMLÜYSE BÖYLE ŞEYLER OLABİLİR'

“Müslüman erkeklerin kadınları taciz etmesi ya da tecavüz etmesinin nedenini, biraz da kadınların giyimlerinde aramak lazım. Eğer yarı çıplak dışarı çıkar ve püfür püfür parfüm kokarsanız böyle şeyler olur tabii. Ateşe benzinle yaklaşmak gibi.”

İmamın sözleri Almanya’yı ayağa kaldırırken, Yeşiller partisi vekillerinden Volker Beck, bu sözleri nedeniyle imam hakkında suç duyurusunda bulundu. Beck, imamın açıkça suçu ve suçluyu övdüğü, toplumu suça teşvik ettiğini savundu.

Kaynak: Birgun.net