TURGUTLU - Manisanın Turgutlu ilçesinde imam Bayram Dalga, okul müdüründen alınan izinle ilköğretim öğrencilerine ders verdi.

İlçedeki Gazi İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerinden Durmuş Ali Etbaş, okul müdüründen izin alarak Caferi imam Bayram Dalgayı derse çağırdı. Hz. Hüseyin Camisi imamı Dalga, 7. sınıf öğrencilerine, Caferi ve Alevi inancını anlattı. Dalga, derste, Hz. Muhammedin ölümünden sonra inanç esasları ve ibadetle ilgili konular farklı şekillerde yorumlanmış, yeni mezhepler ortaya çıkmıştır. Bunlar, insanların dini algılama biçimlerinin ürünüdür. Dinin kendisi Kuranıkerim ve Peygamberimizin hadisleridir. Ehlibeyt imamlarından olan İmam Cafer Sadıkı takip etmek anlamına gelen Caferi mezhebine, İmamiyye, Şiilik ve Alevilik de denilmektedir. Ancak bu mezhep, Türkiyede daha çok Alevilik ve Şiilik isimleriyle tanınırken, İran, Irak, Azerbaycan, Lübnan, Bahreyn, Suriye, Afganistan, Arabistan, Pakistan, Bengladeş ve Hindistan gibi, aynı inancı paylaşan ehlibeyt dostlarının yoğun olduğu ülkelerde, Şiilik ve Caferilik isimleriyle meşhur olmuştur dedi.

Okul müdürü Ercan Çifçi de konuyla ilgili, Artık insanlarımız tarihte kalması gereken, ama yapay bir biçimde gündeme taşınmak istenen çatışma kültürlerine değer vermemektedir. Birbirini tanıma ve anlama süreciyle birlikte hoşgörü ve anlayışın yaygınlaşması, ülkemizin daha güvenli, huzurlu ve yaşanılır olmasını sağlayacaktıryorumunu yaptı.

Cumhuriyet