Asker casusluk davasına üst düzey komutanların hastalıklarının raporları da karıştı. İddialara göre İlker Başbuğ'un tiroit kanseri olduğu iddia ediliyor.Pandora adı verilen dosyada paşaların sağlık raporları ifşa edildi.

Vatan'ın haberine göre Askeri casusluk davasının 106 bin sayfadan oluşan ek klasörlerinden askeriyenin çok önemli belgeleri çıktı. 106 bin sayfa incelendiğinde orgeneral rütbesindeki komutanların sağlık durumlarını gösteren raporlardan, Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alan Hürkuş'a, denizde millileşmeyi sağlayan MİLGEM projesinin detaylarından üst düzey askeri yetkililerin aile fotoğraflarına kadar bir çok belge ortaya çıkıyor.

Hatta bu belgeler 'gizli' olmadığı için mahkeme tarafından dosyaya konmasına sakınca görülmeyen belgeler. Ek klasörlerde, davanın bir numaralı sanığı Bilgin Özkaynak'ın bilgisayarından elde edildiği belirtilen belgeler bulunuyor.

SAFRA KESESİNDE TAŞ

Bu belgelerden bir tanesi 'Paşaların Sağlık Raporları' adlı döküman. Bu dökümanda Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Orgeneral Saldıray Berk, şu anki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ve Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık bilgileri bulunuyor. Hatta bu belgeler arasında bu kişilere ait 'üroloji' raporları da elde edilen belgeler arasında yer alıyor. Belgelerde Başbuğ'da tiroit kanseri olabileceği, Kalyoncu'nun boyun fıtığı olduğu, Kalyoncu'nun safra kesesinde taş saptandığı ifadeleri yer alıyor.

FİŞLENENLER İSTİFA ETTİ

Özkaynak'tan elde edilen belgeler arasında bazı paşalar hakkında 'fişlemeler' de bulunuyor. Bu fişlemelerde, tutuklu sanıkların ifadeleri yer alıyor. Ancak bu paşaların ortak noktası ise son bir yıl içinde ya istifa etmiş ya da emekliye ayrılmış olmaları. İşte o isimler: Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Genel Sekreteri Tuğgeneral Hakan Taşkesen, Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Yılmaz Erdoğan, Korgeneral Veysi Ağar.

PAŞA DEDİKODUYU SEVER

Çetenin belgeleri arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Yılmaz Erdoğan'la ilgili bilgi ve fotoğraflar da bulundu.

2011 yılında istifa eden Tümgeneral Erdoğan hakkında şu ifadeler kullanılıyor: "İstihbaratçı. En çok ilgilendiğim kişi. Arada odasına gidip ayar yapıyorum. İstihbari bilgileri çok rahat konuşuyor. Dedikoduyu çok sever."

HÜRKUŞ DA FİŞLENMİŞ

Özkaynak'dan elde edilen belgelerden birinin adı da 'Hurkus_structure' başlığını taşıyor. Bu belgenin ise bilirkişi tarafından hazırlanan raporunda 220 sayfa olduğu ve Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alan 'Hürküş Projesi' ile ilgili olduğu ifade ediliyor.

Uçakların yerli imkanlarla üretilmesini sağlayacak proje ile ilgili elde edilen belgede şu ifadeler yer alıyor: "Hürkuş projesi ile ilgili genel bir döküman yolluyorum. Uçağın nasıl geliştirildiği ile ilgili birçok gizli konu içermektedir. Muvaffak Hasan bu projede önemli bir konumda. Kendisi Filistinli. Ajan olabilir."

CASUSLUK DA YOK ŞANTAJ DA

Davanın adı her ne kadar 'casusluk' davası olsa da 'casusluk suçlaması' ile yargılanan sanık yok. 'Gizli belgeleri elde etmek' suçundan yargılanıyorlar. Davanın iki numaralı sanığı 'sahte teğmen' Narin Korkmaz'ın fuhuş yoluyla bilgi sızdırıp, yatak odası görüntüleriyle şantaj yaptığı iddia ediliyor. Ancak 'Bana şantaj yaptılar' diyen mağdur da yok.