ŞIRNAK

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş, Şırnak il merkezinin Cizre'ye taşınması konusuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Geliş, açıklamasında, 'İlimiz ve ilçelerimizde meydana gelen olumsuzlukların bertaraf edilmesi için 15 gün içerisinde 5 toplantı yaptık. İlimiz ve ilçelerimiz son derece sıkıntılı bir atmosferden geçiyor. Biz sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerinin, kanaat önderlerimizin ve muhtarlarımızın önerilerini ve nasıl katkı sunup bu olumsuzlukları bertaraf edip, ilimize refah ve huzur ortamının gelmesi için kendi aramızda bir istişarede bulunduk. Herkesin düşüncelerini alıp ilgili yerlerle görüştük görüşmeye de devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Şırnak il merkezinin Cizre'ye taşınması konusunu değerlendiren Geliş, şunları kaydetti:

'Hükümetimizin yetkililerinden mevcut coğrafyamızı toprağımıza ve ülkemize katkı sunacak aşamaya getirtmesi için kendi aramızda bir komisyon kurup Sayın Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza bu sorunları ileteceğiz. Coğrafi yapı ve nüfus ile alakalı kendi teknik arkadaşlarımız ile bir çalışma yapıp, önümüzdeki hafta büyüklerimize bu sorunu iletmek için Ankara'ya gideceğiz.'

Muhabir: Cafer Balık

Kaynak: AA