ÇANKIRI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ilgaz Dağı Tüneli'nde ilkin Çankırı, hâlâ sonradan Kastamonu tarafında son delme işlemini yaptı.

Daha sonradan merasim bölgesine mevrut Yıldırım, bugünün Kastamonu ve Çankırı düşüncesince zamanı birlikte an bulunduğunu tabir ederek, Çankırı ile Kastamonu'yu birbirine hâlâ baş döndürücü yaklaştıracak, bu illeri Başkent Ankara'ya bitişik kapısı meydana getirecek 11 bin m. uzunluğundaki Ilgaz Tüneli'nin Kastamonu-Çankırı sınırında 'ışık gördü' işlemini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bir hayalin hâlâ gerçeğe dönüştüğünü dile getiren Yıldırım, 'Bizim büyüklerimiz bu dağı aşarken, Ilgaz'ın çetince şartlarını yaşarken, bugünleri görüntü ettiler. Onlar düşlerini gerçekleştiremediler, düşlerini torunlarına devretme ettiler. Onların torunları da sorunları, torunlarına devretme etmediler ve Ilgaz Dağı'nı mısra getirdiler.' diyerek konuştu.

'Kastamonu-Çankırı arası 6 kilometre kısalacak'

Tünel hizmete alındığında Kastamonu-Çankırı arası mesafenin 6 kilometre kısalacağını tamlayan Yıldırım, 'Şu dağı tırmanan yoldan Kastamonu'yu çıkış dun indiğimizde bulunan ara 26 kilometre. Bu mesafeyi tünelden gittiğimiz devir 8 dakika, dağdan gittiğimizde şita afet yok ise 35 dakika, 4 büküm hâlâ endamsız müddette bu yolla Ilgaz Dağı'nı esbak olacağız.' dedi.

Bakan Yıldırım, 'Tünelden sene böylecene göz boncuğu engelle karşılaşmadan Kastamonu'dan Çankırı'ya endamsız müddette yolculuk edilecek. Tünelin yılda kazandırdığı servet 40 milyon lira, çabucak yakıttan ve zamandan. Her şeyi birlikte tarafa bırakalım, bu tüneller birlikte biricik vatandaşımızın yaşamını kurtarmaya okazyon olsa caba bunun bedeli göz boncuğu parayla ölçülmez.' biçiminde konuştu.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal, hür Alantor


Kaynak: AA