cx-strategy.com Kurucusu Egmont Philips, birlikte kurumun itibarı saptanırken algının yüzdelik 50'sinin komünikasyon araçları tarafında oluşturulduğunu söyledi.

Anadolu Ajansının (AA) toptan yazışma ortağı olduğu, Excel İletişim ve Algı Yönetimi resmi iş ortaklığında planlı Global PR Trendleri Zirvesi başladı.

Philips, zirvenin açılışında meydana getirdiği konuşmada, nihai tüketicilerin firmalarda ve reklamlarda toprak meydan bireylere güvendiğini belirtti.

Bir kurumun itibarı saptanırken algının yüzdelik 50'sinin komünikasyon araçları tarafında oluşturulduğunu aktaran Philips, bu rakamın maşeri medyayı da içerdiğini kaydetti.

Philips, şirketlerin, kullanıcılarını bahtiyar ve istiğna eylemek düşüncesince anlatacak birlikte hikayesi olması icap ettiğini dile getirdi.'Estetik olmalısınız, yapmış olduğunuz ameliyat bellik ile ait olmalı' diyen Philips, kuruluşların müşterilerine gönül rahatlığı selim ve açıkça olmasının önemine dikkati çekti.

Philips, firmalara, stratejilerinin kendilerine ne denli akla yatkın bulunduğunu değerlendirmesi tavsiyesinde de bulundu.

'Dünya ve tutkular değişti'

Google Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü hasret Öz ise İngiltere'de Zoella isminde Youtube'da çekmiş olduğu videolarla ün ele geçiren güre birlikte kızdan bahsetti.

Zoella'nın şu anda 10 milyondan birlikte tomar takip edeni bulunduğunu ve bazı bazı kolluk koruması ile karışmak mecburiyetinde kaldığını aktaran Öz, Türkiye'de de 70'li yaşlardaki buğulu birlikte kadının çekmiş olduğu kemirmek videoları ile Youtube'da 'Saniye Anne Yemekleri' ünlü birlikte biçim oluşturduğunu ve bu sayede enli kitlelere ulaştığını kaydetti.

Öz, dünyanın ve tutkuların değiştiğini, İngiltere'de meydana getirilen birlikte araştırmaya layıkıyla gençlerin yüzdelik 57'sinin arkadaşlıklarını online biçim üstünden kurduğunu vurguladı.

Youtube özelinde meydana getirilen birlikte eşey araştırmasına göre, hanımefendilerin görsel içerikli, adamların ise düzen ağırlıklı videoları izlediğini özetleyen Öz, bundan sonra maşeri medyanın, anadan görme medyadan şimdi çelimli bir duruma geldiğini anlatım etti.

'Dijital sınırlanmış birlikte meydan değil, birlikte yazışma bombardımanı'

Excel İletişim ve Algı Yönetimi Ajans Başkanı Figen İsbir de şahika kapsamında planlı 'PR'ın Kahve Falı: Üç Vakte Kadar PR' ünlü oturumda, PR'ın geçmişi, bugünü ve geleceği kendisince değerlendirmelerde bulundu.

Dijital devrimin, yazışma dünyasında başlatmış olduğu değişime yer veren İsbir, dijitali özgür ve sınırlanmış birlikte yatak kendisine tanımlanın çıtırbom kalacağını, onun ikinci birlikte yaşam, maşeri birlikte gidişat ve şişman birlikte değiş süreci bulunduğunu belirtti.

İsbir, 'Dijitali gelişigüzel şeyden özgür ve sınırlanmış birlikte yatak değil, otomobil çağından bu yana yaşadığımız maşeri değişimin aktüel evresi kendisine düşünmeliyiz' dedi.

Dijitalin sınırlanmış birlikte değil, birlikte yazışma bombardımanı bulunduğunu dile getiren İsbir, yazışma disiplinlerinin, sınırlanmış tanımlamalarla yetinmemesi icap ettiğini söyledi.

İsbir, reklamın, PR yahut direkt marketing niteleyerek sınırlanabilecek birlikte ufku olmadığının altını çizerek, 'Bütünsel ayn tek bu denli ehemmiyet kazanmamıştı' görüşünü paylaştı.

İnsanın özünün tek değişmeyeceğine ve daim inandırma iktisap eylemek isteyeceğine ayraç fail İsbir, yazışma dünyası düşüncesince birbirinden kopmuş alanları tanım etmenin bundan sonra sonlanması icap ettiğini aktardı.

İkna sanatını ve insanı anlamayı baş döndürücü önemseyeceklerine dikkati çekici İsbir, 'İnsanın inandırma olma formülü değişmeyecek' niteleyerek konuştu.

İsbir, gelecekte dünyada idrak yönetimini başarıyla kurgulayanların lakırtı sahibi olacağını da laflarına ekledi.

Kaynak: AA