Cumhuriyet/Malatya- Grup Yorum konserine bilet satmak, 1 Mayıs ve 8 Mart yürüyüşlerine katılmak gibi gerekçelerle “terör örgütü üyeliği” suçundan 1 ila 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılan 6 gencin ailesi karara isyan etti. İzlendiklerini ve dinlendiklerini belirten aileler, “Karar sıkıyönetim dönemlerini bile mumla arattı. Bu mudur ileri demokrasi?” dediler.

Sanıklardan Uğur Pektaş’ın babası Şevket Pektaş, “Çocuklar gasp mı yapmış, birini mi öldürmüş? Adalet böyle mi olur? Gelecekleriyle oynadılar” dedi.

Sevcen Göktaş’ın kardeşi Aşkın Göktaş ise “Telefonla konuşamaz hale geldik. Her şeyimizi dinliyorlar. Verilen kararın birilerinin isteğiyle alındığına inanıyoruz. Mahkeme başkanı bile karar duruşmasında ceza için ‘hoşnut değiliz’ diyor. Polisler öylesine baskı uyguluyor ki karar duruşmasında adliye önünde ve mahkeme kapısı önünde aile başına adeta 5 polis vardı” diye konuştu.

Erkin Kocaman’ın anne ve babası ise “Özel yetkili mahkemelerin tutumu, 12 Mart ve 12 Eylül sıkıyönetim mahkemelerini arattı. İleri demokrasiden bahsediliyor. Basın açıklaması yapmak, yasal yürüyüşe katılmak oğlumun 11 yılına mal oldu. Bu mahkemeye göre 1 Mayıs’a katılan herkes terörist ve örgüt üyesi” dedi.

‘Konser biletisatmak suç değildir’

Grup Yorum, 6 üniversite öğrencisinin konser biletlerini satmaları gerekçe gösterilerek mahkûm edilmelerini protesto etti. Galatsaray Meydanı’nda toplanan grup üyeleri, Yorum’un kurulduğu günden beri gördüğü baskılardan yılmadığını belirtti.

Fotoğraf: KAYHAN AYHAN