- Kemer bölgesindeki bir otelin mutfak departmanında çalışan Esra Ü., geçen 29 Temmuz gecesi aynı otelde barmenlik yapan Kazım E.'nin kendisine ilaçlı bir içecek ikram ettikten sonra tecavüz ettiğini iddia etti. Esra Ü.'nün şikayeti üzerine Kazım E. hakkında, 'cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, nitelikli cinsel saldırı, sesli yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret' suçlamalarından 18 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

OTEL ÇALIŞANINA YAKALAMIŞ

Davanın ilk duruşmasına, taraflarla avukatları katıldı. Mahkemedeki savunmasında Esra Ü. ile iki sezon aynı otelde çalıştıklarını aktaran tutuksuz sanık Kazım E., 'Olay günü akşam çalıştığım bara geldi. Saat 02.30 sıralarıydı. Birlikte 5-6 bardak tekila içtik. Esra Ü. tekilanın ardından bir bardak da viski içti. Sarhoş olmuştu. Sonra ilişkiye girdik. İlişkiye girdikten 10 saniye sonra otelin güvenlikçileri kapıya geldi. Ben güvenlikçileri oyalarken o lojmana gidecekti. Hatta cep telefonumdan bununla ilgili mesajlar attım. Ancak o gitmemiş, otel çalışanlarından birine yakalanmış' dedi.

RIZAMLA OLSAYDI BURADA OLMAZDIM

Esra Ü. ise sanıkla kendi isteğiyle ilişkiye girmediğini iddia etti. Olay günü lojmandaki kız arkadaşlarıyla yaşadığı sorun nedeniyle kendisini bara davet eden sanığın yanına gittiğini anlatan Esra Ü., şöyle dedi:'Saat 02.00 sıralarında sanığın çalıştığı bara gitmiştim. Bana tadı acı, şeffaf renkli bir içki ikram etti. Bunu içince kendimden geçtim. Saat 08.00 sıralarında kendime geldim. Uyandığımda üzerimdeki üniformanın çıtçıtlarının açık olduğunu, iç çamaşırımın ise üzerimde olduğunu gördüm. Otel çalışanlarından birinin kapıyı açmasıyla ayıldım. Lojmanda lavaboya gittiğimde iç çamaşırımda ve cinsel organımda kan gördüm. Rızamla ilişkiye girmiş olsaydım, şu an burada olmazdım.'Sanığın tutuklanmasını talep eden Esra Ü.'nün avukatı da müvekkiline içirilen içeceğin insanın direncini kıran bir içecek olabileceğini söyledi. Sanığın avukatı Rıdvan Yıldız ise Esra Ü.'nün bara kendi isteğiyle gidip alkol aldığını, rızaya dayalı ilişkiye girdiğini düşündüklerini kaydetti. Kazım E. ise tekilanın renginin şeffaf olduğunu belirterek, 'Rızasıyla ilişkiye girdim. Ama benim kendisiyle evlenmeye niyetim yok. Çünkü bana iftira atıyor' dedi. Sanığın tutuklanma talebini reddeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.FOTOĞRAFLI DHA-Güvenlik - Türkiye-Antalya - Mustafa KOZAK

Kaynak: DHA