İktidar partisinin vatandaşı Merkez Bankası gibi gördüğünü ifade eden BBP Bursa İl Başkanı Ünsal, “Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar ile akaryakıt ürünlerine yapılan ÖTV artışı ile birlikte tüm ürünlerde bir zam furyası baş gösterecektir. Bu kapsamda etten süte kadar her şey en az yüzde 15 gibi zam yapılacaktır.” diye konuştu.

Bu arada, fırsatçılara da gün doğduğuna dikkat çeken Ömer Ünsal, “Doğalgaz zammı, 2012’nin geride kalan 9 ayında toplam yüzde 30 oldu. Bu zam reel sektöre doğrudan yansıyacak. 2012 için yüzde 4+4 olarak belirlenen memur zamları, doğalgaz zammının altında kaldı. Doğalgaz zammı, asgari ücrete 2012’nin ilk 6 ayı için yüzde 5.91, ikinci 6 ayı için yüzde 6,09 olmak üzere toplam yüzde yapılan 12.37’lik zammı da açık ara geride bıraktı.” şeklinde konuştu.

Yapılan zamların esnafı da olumsuz etkileyeceğine değinen BBP Bursa İl Başkanı Ünsal, “Zaten kriz altında olup bazı günler siftah dahi yapmadan kepenk kapatan esnaf, yapılan zamlarla birlikte daha da zor durumda kalacaktır.” dedi.

Üretmeden, sadece hizmet ve inşaat sektörü ile suni büyümenin Türkiye’yi darboğaza sokacağını işaret eden BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, şöyle dedi: “Biz büyüyoruz ama ne kadar sağlıklı büyüyoruz? Neremiz, hangi yönümüz büyüyor? Sorularını iyi irdelemek lazım. Üretmeden tüketen toplumlar her zaman 5-10 yıl arasında mutlaka bir ekonomik krizle karşı karşıya kalırlar.” 



CİHAN