Kurdaki çabukluk ve bakir araçlardaki kampanyalar dolayısıyla dinginlik yaşanmış olan ikinci el araba piyasasının, ilkbahar aylarıyla hareketlenmesi bekleniyor.

Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, genel ağ ortamındaki ilanlarda fiyatların şişirildiğini, ortak ilandan etkilenen başka anahtar sahiplerinin de ona layıkıyla aracına bedel biçtiğini vurgulayarak, nice araba sahibinin faziletkâr fiyatlar yüzünden araba alamayacağı düşüncesiyle aracını kıymak istemediğini kaydetti.

Dövizde akıbet günlerde yaşanmış olan düşüşün pazarı hareketlendirmesini beklediklerini dile getiren Demir, 'Yazın anahtar gereksinimi senenin başka dönemlerine layıkıyla şimdi fazla. Bu da ilkbahar aylarında piyasayı hareketlendiriyor. Baharda esnafımız inşallah gülecek.' dedi.

İkinci el araçlarda kampanya

Demir, ikinci el araçlara merakı çoğaltmak düşüncesince şehir yerine bu ay böylelikle ortak kampanya başlatacaklarını bildirerek, şu şekilde bitmeme etti:

'Fiyatlarda indirime gideceğiz. Tüm esnaf dostlarımla görüştüm. 25 Nisan'dan 30 Nisan'a derece fiyatlarda yüzdelik 10'luk ortak tenzilat düşünüyoruz. 5 güneş makbul olacak bu indirim. Bu kampanyayla ikinci el pazarına cıvıltı getirmeye çalışacağız. Bu kampanyanın da etkisiyle april ayından sonradan ikinci el pazarının yüzdelik 30-35 yöresinde yükselişe geçeceğini düşünüyoruz. Geçen yıl benzeşim ortak kampanya yapmış ve baş döndürücü yararını görmüştük.

Kaynak: AA