Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda iki uzman çavuş şehit oldu. Kimliği henüz belirlenemeyen sivil giyimli iki asker, sabah işe gitmek üzere Nedim Zeydan Caddesi'ndeki evlerinden çıktıktan hemen sonra, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırı bugün saat 07.00 sıralarında Yüksekova İlçesi’nin Nedim Zeydan Caddesi’nde meydana geldi. Görevlerine gitmek için evlerinden çıkarak sivil kıyafetli uzman çavuşlar 27 yaşındaki Yahya Karakaya ile 25 yaşındaki Murat Kozanoğlu, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Uzman çavuşlar olay yerinde şehit oldu.

Şehit düşen uzman çavuşlardan Yahya Karakaya’nın Kayseri Pınarbaşı, Murat Kozanoğlu’nun ise Adana Kozan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Güvenlik güçleri uzman çavuşları şehit eden teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

ASKERİ ARACA BOMBALI SALDIRI
Ankara'da ise, Eskişehir yolu üzerinde bulunan Çepa alışveriş merkezi karşısında bir askeri servisin geçişi sırasında patlama meydana geldi.
Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, patlamaya bir ses bombasının neden olabileceğini düşündüklerini söyledi.

Patlamanın olduğu bölgeye gelen Çatalkaya, burada Terörle Mücadele Şube Müdürü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ile incelemelerde bulundu. Çatalkaya, basın mensuplarının sorusu üzerine, patlamaya bir ses bombasının neden olabileceğini düşündüklerini belirtti.

Patlama bölgesinde, bir akü ile 50 metrelik kablodan oluşan düzenek bulundu. Bu arada, patlamanın etkisiyle 50-60 cm çapında bir çukurun oluşmasına neden olan bombanın türünün belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Görgü tanıklarından Emre Hakkan, patlamanın saat 07.40 sularında, askeri aracın geçişi sırasında meydana geldiğini söyledi. Arada sivil araç bulunması nedeniyle askeri aracın fazla bir hasar görmediğini ifade eden Hakkan, bölgenin, askeri personelin servis araçlarına inip bindiği yer olduğunu kaydetti.

Patlama nedeniyle 4 otomobilde maddi hasar meydana geldiği, araçlarda bulunan bir kişinin, olay nedeniyle şok geçirerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. (aa)