ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Önümüzdeki günlerde yapılan çalışmalar çerçevesinde, bakanlıklara üst düzey atamalar yapılacak. Bununla ilgili Bakan arkadaşlarımız, isim çalışmalarını yapıp Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edecekler." dedi.

Kalın, Kabine toplantısına ilişkin şöyle dedi:

"Kabine toplantısının en önemli vurgularından bir tanesi, hiçbir hız ve vakit kaybetmeden çalışmalara, hizmetlere devam edilmesi."

İbrahim Kalın, "Tüm paydaşlarla istişare halinde belirlenecek orta vadeli bir program önümüzdeki haftalarda hazırlanıp Cumhurbaşkanımıza arz edilecek." dedi.

"İhracat odaklı büyüme noktasında yeni adımlar atılıyor"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Türkiye'nin istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme hedefi çerçevesinde atılması gereken adımlar tespit edilmiş durumda. Bununa ilgili daha detaylı çalışmalar yapılıyor. Özellikle ihracat odaklı büyüme noktasında birtakım yeni adımların da hazırlıkları şu anda yapılıyor." dedi.

Kalın sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye ekonomisinin son 16 yılda gösterdiği performansı, canlılığı ve bünyesinin sağlamlığını devam ettirecek olan adımlar bundan sonra tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımızın eş güdümüyle devam edecektir."

Kaynak: AA