Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Gamze ŞENGEL TAŞCIER ve beraberindeki heyet bugün CHP Kayseri il başkanlığında OHAL mağdurlarıyla bir araya geldi.

Mağdur olduğunu iddia edenlerin durumlarını dinleyen TAŞCIER ve beraberindeki heyet notlar alarak her olayı ayrı ayrı araştırdıklarını ifade ettiler. TAŞCIER yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

Bizler, Sayın Genel Başkanımızın da defalarca ifade ettiği gibi darbe suçu işleyenlerin değil;

bu sebepten dolayı hiçbir suçu olmadığı halde mağdur olanların ortaya çıkarılarak mağduriyetlerinin giderilmesi ve herkes için adil yargılanma hakkı için mücadele ediyoruz. Hz. Ömer’in ifadesiyle Dicle’nin kıyısında bir kuzuyu kurt kapsa bunun hesabını yöneticilerin vermesi lazımdır. Adil yargılanma herkes için vaz geçilmezdir. Biz onlar gibi ağaç kökü yesinler demeyiz, diyemeyiz, insanlığımız buna engel olur. Biz bunu diyene Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi siz de zıkkımın kökünü ye  deriz.

Sayın Genel başkanımız eşi ihraç olan insanların çocukları ve eşlerinin de mağdur edilmemesi gerektiğini her defasında söylüyor. Ve her defasında bizler FETÖ’cü olmakla suçlanıyoruz.

Biz; bize oy versin vermesin kim mağdursa onun yanında olmayı görev biliyoruz.

Mağdura adres sorulmaz. Dün Ergenekon- Balyoz kumpasında nasıl doğru yerde durduysak bugün de kimsenin mağdur olmaması gerektiğini söylüyoruz. Sizlerin arasında bir kişi dahi masum ve mağdursa biz bunun mücadelesini vermek zorundayız.

Bir kişi suçlu dahi olsa bu sebeple eş ve çocuklarının açlığa terk edilmesi hiçbir dine, insanlığa ve ahlaka sığmaz. Yüce Allah’a gerçekten inanan kişi bu gaddarlığı yapmaz.

Sizlerle dünya görüşümüz tamamen farklı olabilir, ancak mağdur olduğunu iddia edenlerin yanında olmak ve varsa haksızlığı ortaya çıkarmak parti olarak bizim ilkesel duruşumuzdur.

OHAL bittiğinde mevcut davaların ve yargılamaların tamamı mülga olacak ve darbeye karışmamış tutuklular serbest kalacak ve ihraçlar geri dönecekler.