HATAY

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki Akrabat ilçesinde bir hayır mağazası daha hizmete açtı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde hayır mağazaları açmaya devam ettiklerini söyledi.

Tosun, savaş mağduru sivillerin kıyafet ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla yeni bir hayır mağazasını daha hizmete açtıklarını belirterek, "İdlib kenti kırsalındaki Akrabat ilçesinde hizmete açtığımız bu mağazamızdan her hafta yaklaşık 500 kişi faydalanacak. Mağazaya gelenler kendilerine ayrılan kota miktarına göre diledikleri üründen alabilecekler." dedi.

Mağazaların bölgedeki ihtiyaç sahipleri tarafından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Selim Tosun, şöyle devam etti:

"Yardım ulaştırırken insanların rencide olmamasına ve gerçek anlamda ihtiyaçlarının giderilmesine dikkat ediyoruz. Bu nedenle ihtiyaç sahiplerinin giyecekleri ürünleri kendilerinin seçebilecekleri bir sistem oluşturduk. Proje bölge insanı tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu projemizde İdlib'de insani yardım çalışmaları yürüten Gün Doğumu Derneği ile iş birliği yaptık. Onlara da desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür ediyoruz."

Muhabir: Cem Genco

Kaynak: AA