İDLİB - BURAK KARACAOĞLU

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilindeki sivillere son bir ayda 10 milyon ekmek dağıttı.

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan ailelerin ihtiyacını karşılamak amacıyla ekmek dağıttıklarını söyledi.

Tahiroğlu, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde ve İdlib’in çeşitli bölgelerinde kurdukları fırınlarda üretilen ekmekleri çadır kent ve İdlib’in kırsal bölgelerinde yaşayan ailelere ulaştırdıklarını belirterek, "Fakat ihtiyaç giderek artıyor. Hayırseverlerin şimdiye kadar olduğu gibi Suriye halkına destek vermeye devam etmelerini talep ediyoruz.'' dedi.

İdlib kentinin kırsal bölgelerinde yaşayan ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında bağışlanan unlarla ekmek üretimlerinin devam ettiğini ifade eden Tahiroğlu, "Son bir ay içerisinde 10 milyon adet ekmek üreterek İdlib kenti kırsalında yaşayan savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık.'' diye konuştu.

Tahiroğlu, ekmeklerin Suriyelilerin damak tadına uygun ve savaş ortamında bir kaç gün bozulmadan saklanacak şekilde hazırlandığını sözlerine ekledi.

İdlib'de yerel nüfusla toplam 4 milyon sivil yaşıyor.

Türkiye-Rusya'nın vardığı ateşkesi koruma mutabakatına rağmen Beşşar Esed rejimi güçleri düşük yoğunluklu saldırılarını sürdürüyor.

İHH, Suriye'de iç savaşın başından bu yana yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

Muhabir: Burak Karacaoğlu

Kaynak: AA