Iğdır'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin ildeki faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı tespit edilen bazı derneklerde 17 Mayıs'ta yapılan aramanın ardından bu derneklerde elde edilen deliller doğrultusunda 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin adreslerine düzenlenen operasyonla FETÖ/PDY'nin Iğdır'daki üst düzey yöneticileri olduğu ve örgüte finansman sağladıkları iddia edilen iş adamları D.K. ile B.S'nin de bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara'da olduğu belirlenen bir zanlının ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 17 Mayıs'ta Iğdır merkezde faaliyet yürüten Iğdır Aktif İş Adamları ve Sanayiciler Derneği, Zambak Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Iğdır Eğitim ve Dayanışma Derneğine operasyon düzenlenmiş, çok sayıda doküman ve bilgisayara el konulmuştu.

Kaynak: AA