İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 76. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, harekatın, Türkiye'nin geleceğini hayati anlamda etkileyecek oluşumları ve emperyalist güçlerin oyunlarını bertaraf etmeye yönelik zorunlu bir operasyon olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin kendi güvenliği için operasyonu desteklemesi gerektiğinin altını çizen Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Irak ve Suriye'nin kuzeyinden ve hiç dile getirilmese de üçüncü etapta Türkiye'den alınması hedeflenen toprak parçasıyla egemen güçler tarafından bir Kürt bölgesinin kurulması istenmektedir. Bunun önlenmesi, güneyimizdeki ve Ortadoğu'daki istikrar açısından çok önemlidir. Bu ülkenin birer ferdi olarak bu operasyonu desteklememiz ve askerimizin motivasyonunun artması için çaba gösterilmesi gerektiği kanaatindeyim. Suriye'de şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

Toplantının dönem başkanı Selami Özpoyraz da Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye'nin güvenliği için Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın en kısa sürede başarıya ulaşmasını temenni ettiklerini vurgulayarak, "Şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum." dedi.

Muhabir: Efsun Yılmaz

Kaynak: AA