İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda 4 günlük tatil planı yapanlarla birlikte oluşacak yoğunluğu karşılamak için 66 ek sefer koydu.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, ek seferler Pendik-Yalova, Yenikapı-Yalova, Yenikapı-Bursa, Yenikapı-Bandırma, Bostancı-Yenikapı /Çınarcık-Esenköy, Bursa/Yenikapı-Kadıköy ve Kadıköy-Yenikapı-Armutlu tatil köyü-Armutlu-Bursa hatlarında olacak.

Ek seferler, yarın başlayacak ve ilk gün Pendik-Yalova, Yenikapı-Yalova hatlarında altışar ek hızlı feribot seferi gerçekleştirecek, aynı gün Yenikapı-Bursa ve Yenikapı-Bandırma hızlı feribot hatlarında da ikişer ek sefer düzenleyecek. İDO'nun deniz otobüsü seferlerinde ise 18 Mayıs günü Bostancı-Yenikapı/Çınarcık-Esenköy, Kadıköy-Yenikapı/Bursa ve Kadıköy-Yenikapı-Armutlu tatil köyü-Armutlu-Bursa deniz otobüsü hatlarında 1'er ek sefer olacak.

İDO, 19 Mayıs Perşembe günü de 19 ek sefer gerçekleştirecek. Bunların 4'ü Pendik-Yalova arasındaki hızlı feribot seferi, 6'sı Yenikapı-Yalova arasındaki hızlı feribot seferi, 4'ü Yenikapı-Bandırma arası hızlı feribot seferi, 2'si Yenikapı-Bursa arası hızlı feribot seferleri olacak. Hızlı feribot seferlerine ilaveten, Kadıköy-Yenikapı-Armutlu tatil köyü-Armutlu-Bursa hattında 2 ve Bursa/Yenikap-Kadıköy hattında ise 1 ek deniz otobüsü seferi gerçekleştirilecek.

Tatil dönüşü için düzenlenecek ek seferler ise 21 Mayıs Cumartesi ve 22 Mayıs Pazar günleri gerçekleşecek. Cumartesi günü, tarifeli seferlere ek olarak Yenikapı-Bandırma arasında karşılıklı birer hızlı feribot seferi düzenlenecek.

İDO, 22 Mayıs Pazar günü için 26 ek sefer açıkladı. Pazar günü Pendik-Yalova hızlı feribot hattında 4 ek sefer gerçekleşirken Yenikapı-Yalova hızlı feribot hattındaki ek seferlerin sayısı 8'e çıkacak. Yenikapı-Bursa ve Yenikapı-Bandırma hatlarında da 4'er ek sefer gerçekleştirecek olan İDO, Bursa-Armutlu-Armutlu tatil köyü-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü hattında 3, Bursa/Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü hattında 2 ve Esenköy-Çınarcık/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü hattında da 1 ek sefer yapacak.

Kaynak: AA