HATAY - Erdal Türkoğlu

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşamını sürdüren İdlibli Suriyeliler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) İdlib kentine yapacağı intikali yakından takip ediyor.

Beraberindeki 3 çocuğuyla bir yıl önce geldiği Reyhanlı ilçesinde hayatını sürdüren 35 yaşındaki Telal Fikri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl İdlib'e bağlı Han Şayhun'a yapılan kimyasal saldırıya ailesiyle şahit olduğunu anlattı.

Kendilerinin yara almadan kurtulduğunu ancak çok sayıda tanıdığının hayatını kaybettiğini söyleyen Fikri, "Biz Türkiye'yi Suriye ile aynı ülke olarak görüyoruz. İnşallah Türk askeri ülkemizdeki acıyı bitirir. 7 yıl oldu hayatlar parçalandı. Kimisi Türkiye'ye kimisi Lübnan'a, Libya'ya kaçtı. İnşallah şehrimize TSK ile huzur gelir biz ve herkes ülkesine döner." diye konuştu.

"Bir an önce huzur içinde toprağımıza kavuşmak istiyoruz"

İlçede 2 çocuğuyla yaşamını sürdüren İdlib'in Harim köyünden gelen 34 yaşındaki Ahmed Hammud da Türk askerinin İdlib'e yapacağı intikalin kendisi gibi herkesi heyecanlandırdığını vurguladı.

Hammud, gelişmeleri anbean izlediklerini aktararak "Türk askerinin İdlib'e intikalini ve şehrimize saldırıların bitmesini istiyoruz çünkü vatanımızı, ailemizi çok özledik. Bir an önce huzur içinde toprağımıza kavuşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Vatanımıza, yakınlarımıza kavuşacağız"

Reyhanlı'da bir markette çalışarak ailesinin geçimine katkı sunan 18 yaşındaki Huzeyfe Hag İbrahim ise savaş öncesi İdlib şehir merkezinde yaşadıklarını ve 5 yıldır Türkiye'de olduklarını anlattı.

Geldiği günden bu yana Suriye'de kalan akrabalarıyla yüz yüze görüşemediğine işaret eden İbrahim, şunları kaydetti:

"Türk askerinin İdlib'e intikal edecek olmasına seviniyoruz çünkü o zaman inşallah ülkemize huzur gelecek. Su, elektrik gelecek en önemlisi de saldırılar bitecek. Biz de oraya hemen dönüp vatanımıza, yakınlarımıza kavuşacağız."

Kaynak: AA