ANKARA

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan (TDV) yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye'de iç savaşın başladığı ilk andan itibaren bölgede yardım çalışmalarını sürdüren vakıf, rejimin Hama'ya yaptığı hava saldırıları ve yaşanan bombardımandan kaçan ailelere de yardım etti. Bu kapsamda, İdlib'e bağlı Babıska, El Hassan, Derkuş, Gah bölgelerinde bin çadır kuruldu.

TDV, yoğun bombardıman nedeniyle Hama ve İdlib'den göç eden yüzlerce mağdura barınma ve insani yardım çalışmalarına hız verdi.

"Sokaklarda kalan, tarlalarda açık alanlarda yatan aileler var"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TDV Suriye Koordinatörü Mahmut Temelli, Hama'dan gelen ailelerin şu an için en büyük ihtiyacının barınma olduğuna dikkati çekerek, "Geldikleri araçların içinde, beraberinde getirdikleri hayvanlarıyla birlikte kalanlar var. Sokaklarda kalan, tarlalarda açık alanlarda yatan aileler var. Çocuklar soğuktan ölüyor. Daha önce bölgeye gelen ve çadırda kalan aileler, Hama'dan gelenleri kendi çadırlarında ağırlıyor. Deyim yerindeyse onlara ensarlık yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Bölgede hastalıklar artmış durumda"

Yaşanan saldırılar nedeniyle İdlib'in kuzeyine gelenlerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için bölgede çadır kurma çalışmalarına devam ettiklerini belirten Temelli, İdlib'e bağlı Babıska, El Hassan, Derkuş, Gah bölgelerinde toplam bin çadır kurarak gelen aileleri yerleştirdiklerini kaydetti.

Ailelere barınma yardımının yanı sıra giyim, battaniye, ısınma ve mutfak malzemesi yardımında bulunduklarını belirten Temelli, şunları kaydetti:

"Kışın etkisini artırmasıyla birlikte hastalıklar artmış durumda. Gelen ailelerin sağlık kontrollerini de doktorlarımızla birlikte sürdürüyoruz. Gerekli ilaç ve tedavi malzemesi takviyesinde bulunuyoruz. Yine çadırlarda kalacak ailelerimizin gıda ihtiyaçları TDV İdlib Koordinatörlüğü tarafından günlük olarak karşılanıyor. Şu an sınıra yönelen binlerce insan yardıma muhtaç durumda."

Muhabir: Sefa Şahin

Kaynak: AA