Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın dirilik ve para güvenliğinin sağlanması düşüncesince anons edilen sokağa çıkacak yasağının arkası sıra Türk Silahlı Kuvvetleri ve güven unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan 'Şehit hususi Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu'nun 20. gününde kaza teröristlerden temizlendi.

Operasyonlarda, yıldırı örgütü PKK'nın neymiş kaza yöneticileri ile kepez ekibinden gelmiş şekilde ilçedeki saldırılara dahil olan personellerinin da aralarında bulunmuş olduğu 114 yıldırıcı nötr bir duruma getirildi.

Çalışmalarda, bir aşırı el inşası patlayıcılarla tuzaklanmış 175 barikat kaldırıldı, 56 oyuntu kapatıldı, 11 titrem ağırlığında 401 el inşası patlayıcı imha edildi.

Teröristlerin saldırıları kararı 5'i asker, 3'ü kolluk memuru 8 asayiş görevlisi martir düştü.

Cehennem Deresi'nde iklim destekli harekât yapıldı

İdil ile Gabar Dağı ortada 'Cehennem Deresi' yerine isimlendirilen alanda belirleme edilen teröristlere müteveccih iklim destekli harekât düzenlendi. Teröristlerle sağlanan ısıdam temasta ilçeye sızmaya çalışmış olduğu belirlenen 3'ü eş 12 teşkilat üyesi nötr bir duruma getirildi.

Çalışmalar sürüyor

Güvenlik güçleri, sokağa çıkacak yasağının halen bitmeme etmiş olduğu İdil'de çukurları kapatmak, barikatları kaldırmak, tuzaklanan patlayıcıları imha yazar ilçede huzuru bünye geçirmek düşüncesince çalışmalarını sürdürüyor.

El inşası patlayıcıların çoğunluğunu evlerin bahçelerine tuzaklayan teröristlerin, evlerdeki dolap, beşik, soba, buzdolabı, tava ve valizler ile kapıların arkasına da patlayıcı yerleştirdiği ortaya çıktı.

Operasyon önceleri yer yağı sevkıyatı durduruldu

Operasyonlarda 11 titrem patlayıcı imha edildiğine dikkati çekici asayiş yetkilileri, teröristlerin kaza merkezinden sabık BOTAŞ'a ilgili yer yağı borazan hattına baltalama düzenlediğini fakat yer yağı sevkıyatının harekât başlatılmadan durdurulması yardımıyla saldırının boşa çıkarıldığını kaydetti.

Keskin tevkici ve patlayıcı eğitimi verilmiş

Etkisiz bir duruma getirilen teröristlerin üzerlerinde patlayıcı yapımına bağlı baş döndürücü sayıda belge ile şifreli buyruklar bulundu. Teröristlerin, dünkü dahil olan teşkilat mensuplarına patlayıcı ve acı tevkici eğitimi verdiği, henüz sonradan sınava yayıncı tuttuğu belirlendi.

Kaynak: AA