Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlere müteveccih asayiş güçlerince düzenlenen operasyonda sona yaklaşıldı.

AA muhabirinin asayiş kaynaklarından edinmiş olduğu bilgiye göre, İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması, halkın dirilik ve para güvenliğinin sağlanması düşüncesince duyuru edilen sokağa çıkacak yasağının peşi sıra asayiş güçlerince 18 Şubat'ta başlatılan 'Şehit hususi Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu' sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve güven güçlerinin iş birliğiyle düzenlenen operasyonlarda, yıldırı örgütü PKK personelleri Turgut Özal Mahallesi'ndeki elverişsiz müşterek bölgeye sıkıştırıldı.

Mahalledeki nice evi yöre yerine kullanan ve binalara el inşası patlayıcı tuzaklayan teröristler, yapıların aut cephelerine açtıkları deliklerden de asayiş güçlerine acı açıyor.

Köşeye sıkışan teröristler, operasyonlara kararlılıkla bitmeme fail ve acı menşur ateşine karşın ilerleyişini sürdüren asayiş güçlerine tüplerle güçlendirdikleri el inşası patlayıcılarla erinç koymaya çalışıyor.

El inşası patlayıcıları müşterek tane on paralık imha ederek ilerleyici asayiş güçleri, müşterek yandan da barikatları kaldırıp, çukurları kapatıyor.

Operasyonun yüzdelik 85'lik bölümünün tamamlandığı ilçede, bugüne denli 66 yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirildi.

Kaynak: AA