İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın dirilik ve dünyalık güvenliğinin sağlanması düşüncesince anons edilen sokağa çıkacak yasağının peşi sıra Türk Silahlı Kuvvetleri ve itikat unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan 'Şehit hususi Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu' kararlılıkla sürüyor.

Turgut Özal Mahallesi'nde çembere tahsil edilen yıldırı örgütü üyeleriyle geceli gündüzlü savaş fail düzenlilik güçleri, teröristlere kalın pıtrak 'teslim olun' çağrısı yapıyor. Teröristler ise gizlendikleri evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden acı açıyor.

Keskin tevkici eğitimi şeması

Etkisiz bir vaziyete getirilen teröristlerin üzerilerinde meydana getirilen arama esnasında ise acı tevkici eğitimlerini ve patlayıcı yapımını özetleyen kağıtlar ile şifreli emirler bulundu. Teröristlerden arındırılan alanlarda kontrol tarama çalışmalarını sürdüren ve ele geçirilen topu topu delilleri inceden inceye inceleyici düzenlilik güçleri, kuvvetsiz bir vaziyete getirilen teröristlerden 5'inin acı tevkici bulunduğunu saptadı.

İlçede geçim ve güvenin sağlanmasına müteveccih operasyonda şimdiye denli 176 barikat kaldırıldı, 56 oyuntu kapatıldı, 390 el inşası patlayıcı imha edildi, 2 bin 975 ev teröristlerden arındırıldı.

Yüzde 95'lik kısmı tamamlanan ilçede, evvel 19 teröristin hâlâ kuvvetsiz bir vaziyete getirilmesiyle toplanmış kopya 95'e yükseldi.

Kaynak: AA