Şırnak'ın İdil ilçesinde yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda kuvvetsiz bir duruma getirilen yıldırıcı sayısı 66'ya yükseldi.

Güvenlik kaynaklarından tahsil edilen bilgiye göre, İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması, halkın dirilik ve dünyalık güvenliğinin sağlanması düşüncesince duyuru edilen sokağa çıkacak yasağının peşi sıra asayiş güçlerince 18 Şubat'ta başlatılan 'Şehit hususi Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu' sürüyor.

Güvenlik güçleri teröristlerden arındırılan alanlarda kontrol çalışmalarını sürdürürken, bugüne derece 3'ü sağlıklı peyda etmek neredeyse toplanmış 66 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi.

Operasyonda sona yaklaşıldığını bildiren asayiş yetkilileri, Turgut Özal Mahallesi'nde yoğunlaşan operasyonda bugüne derece 132 barikatın kaldırıldığını, 42 çukurun kapatıldığını ve 283 el inşası patlayıcının imha edildiğini bildirdi.

İlçede itimat tedbirleri fevk kurda tutulurken, asayiş güçleri teröristleri kuvvetsiz bir duruma sağlamak düşüncesince çemberi tedricen daraltıyor.

Yapılan kontrollerde baş döndürücü sayıda tabanca ve mühimmatın ele geçirildiği ilçede, teröristlerin evlere ve bahçelere tuzakladığı patlayıcılar da bilirkişi takımlar kabilinden biricik on paralık imha ediliyor.

Kaynak: AA