Şırnak'ın İdil ilçesinde meri 43 günce sokağa çıkacak yasağının anlaşılan saatlerde kaldırılmasının peşi sıra kaza binasında izah karşılayıcı Şırnak Valisi Ali İhsan Su, yıldırı örgütü PKK mensuplarınca oluşturulan oyuntu ve kurulan barikatların kaldırılmasına müteveccih bilgileri matbuat çalışanları ile paylaştı.

İdil'de sokağa çıkacak yasağının dakika 04.30 ile 21.30 saatleri ortada muvakkat namına kaldırıldığını aktaran Su, operasyonda yıldırı örgütü üyelerine ilişik aşırı sayıda levent boylu namlulu silah, tabanca, roketatar, el bombası, el inşası patlayıcılarla aşırı oranda cephane ve örgütsel belge ele geçirildiğini belirtti.

Operasyonla dayalı bilgileri paylaşan Su, 'İdil'deki operasyonda 208 barikat kaldırıldı, 72 oyuntu kapatıldı, 462 el inşası patlayıcı imha edildi. Sokağa çıkacak yasağı sürecinde yurttaşlarımızın sağlık, gıda, çare kabilinden kâffesi gereksinimleri karşılandı, rastgele müşterek dava yaşanmadı' dedi.

İlçede hayat ortamı sağlandı

Terör örgütünün dizi eylem evveliyat ilçede patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve çukurlar oluşturduğunu anımsatan Vali Su, şöyleki bitmeme etti:

'Teröristler ilçede yurttaşlarımızın evleri, bap ve duvarlarını kırarak engelleme etmiş, bahçe, oda, mutfak, dolap, tava demeden nice bölgeleri patlayıcılarla tuzaklamış, en esas adamlık hakkı olan, özellikle dirim hakkı peyda etmek az daha özgürlük, sağlık, iyelik hakları bölen yıldırı örgütü mensuplarınca vahşicesine ve kalleşçe saldırılmış ve er polis, eş erkek, buğulanmış canlı bebek demeden hayatlarına kastedilmiştir. Bu saldırılarda yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza ve martir bulunan asayiş kuvvetlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acele şifalar diliyorum.'

Operasyon sürecinde faik müşterek dayanak ve basiret yayınlayan ve asayiş kuvvetlere dayanak sağlayan vatandaşlara teşekkürname fail Su, hükümetin demokratikleşme ile eş anlı namına yatırım, istihsal ve istihdama müteveccih emek harcamaları ve terörden etkilenenlerin iktisadi ve toplumsal rehabilitasyonuna çevrilmiş çalışmaların da kararlılıkla sürdürüldüğünü aktardı.

Girişlere müsaade verilmediği anlamında çıkan duyum asılsız

Sokağa çıkacak yasağının muvakkat namına kaldırılmasının peşi sıra kimi matbuat neşriyat organlarında İdil'de vatandaşların ilçeye girişlerine müsaade verilmediği anlamında çıkan haberlerin tamamının temelsiz bulunduğunu vurgulayan Su, sabahın er saatlerinden itibaren ilçeye antre yaptıklarını laflarına ekledi.

Kaynak: AA