Adana Barosu avukatlarından Kenan İskender,müvekkilinin ödenmeyen alacaklarına karşılık icra işlemi için gittiği fabrikada, iş yeri sahibi tarafından darp edildiğini iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.



Alınan bilgiye göre, Adana'da 7 yıldır avukatlık yapan Kenan İskender (32), makine imalatı yapan bir fabrikada işçi olarak çalışan ve 2009 yılında işten çıkartılan müvekkili Ersan Akçınar'ın 18 bin liralık alacağının ödenmemesinden dolayı icra takibi başlattı.



Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan iş yerine, jandarma karakolunda görevli ekiplerle giden İskender, iş yeri sahibi olduğunu iddia eden Ahmet A. ile iş yerine ait olan elektrik trafosunun haciz edilmesi konusunda görüşmeye başladı.



Görüşme sırasında avukata davadan vazgeçmesi için 3 bin lira para teklif ettiği ileri sürülen Ahmet A, İskender'in teklifi kabul etmemesi üzerine masa üzerinde duran zımba makinesini fırlatarak hafif şekilde yaraladı.



Ahmet A, jandarma ekiplerinin araya girmesinin ardından fabrikanın bahçesine çıkan İskender'in ardından gidip, tekme ve yumruklarla saldırarak darp etti.



Yediemin deposu görevlilerinin ayırdığı kavganın ardından Adana Devlet Hastanesi'ne giden İskender'in, gözünün morardığı ve sol üst kaburgasında ezik olduğu tespit edildi.



Hastane çıkışında AA muhabirine açıklama yapan İskender, saldırıya uğramasıyla ilgili bilge verdiği Adana Barosu yöneticilerinin, duyarsız davrandığını ileri sürdü.



Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan İskender, "Ahmet A, şikayetim üzerine gözaltına alındığı jandarma karakolunda kalp krizi geçirdiği gerekçesiyle özel bir hastaneye yatırılmış. Cumhuriyet Savcısının da bu kişi hakkında mevcutsuzluk kararı verdiğini öğrendim" dedi.



İskenderun, müvekkilinin de fabrikanın yetkilileri tarafından tehdit edildiğini belirterek, şunları kaydetti:



"Kanunda, bir avukata yapılan saldırının, savcı ve hakime yapılan saldırı gibi değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor. Yediğim dayak benim zoruma gitmiyor. Her meslekte olabilir. Benim zoruma giden, savcının ve Adana Barosu'nun ilgisizliği. Bana ne Adana Barosu sahip çıktı, ne de savcı. Sokakta bir kediye bile vursanız sizi gözaltına alırlar. Avukatlık mesleğinin hiç mi değeri yok-" (AA)