CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, alkollü olarak silah taşıyanların ruhsatlarının iptalini istedi.

ANKARA - CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin ile İstanbul milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanan bir kanun teklifi ile, alkollü biçimde silah taşıyanların ruhsatının iptali istendi. Teklif kapsamında, polis ve asker de dahil, ayrım gözetilmeden herkes bulunuyor.
TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, ‘’Ülkemizde silah taşımak bir övünç kaynağı olarak görülmektedir. Maçlar ve düğünler bile bu nedenle acıyla sona ermektedir. Maganda kurşunu ile ölenlerin aileleri acılar içindedir. Silah taşıyanlar özellikle alkollü oldukları zaman kontrollerini kaybederek, bilinçsizce hareket etmektedir. Alkollüyken silah taşımak daha büyük bir risktir’’ denildi.
BIÇAK TAŞIYANA DA HAPİS
Kanun teklifi ile Ateşli Silahlar yasasında değişiklik öngörülüyor ve alkollüyken silah taşıyanların yakalandıklarında, ruhsatlarının da iptal edilmesi öngörülüyor. Yasada yapılması istenen bir başka değişiklikle de, tüm ruhsatlı silahlardan çekirdek ve boş kovan alınarak dijital veri bankası oluşturulması önerildi.
Ayrıca, ‘’Kama, hançer, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçak, şişli baston, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli ve zinciri, muşta taşıyanlara da, 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor. Kanun teklifi TBMM İçişleri Komisyonu ve Meclis Genel Kurulunda ele alınacak.