Başbakan Erdoğan’ın halen sessizliğini koruduğu bu konuşmaya yanıt veren AKP’liler kervanına son olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldı.

Efkan Ala, cumhurbaşkanlığı adaylığı için de adı geçen Kılıç için, “Eğer böyle bir şey varsa, bu ikinci Çevik Bir vakasıdır. Başlamadan bitti ve kendisi bitirdi” dedi.

‘Gömleğin içindeki tamamen değişmiş’

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Ala, Kılıç’ın “Bizler gömlek değiştiren bir karakterin sahibi olamayız” sözlerine şu yanıtı verdi:

“Kullanan açısından, itham ettiği söze bakın, kendisinin haline bakın. Kendisinin durumu tamamen bu. Gömleğin içindeki tamamen değişmiş”

ANAYASA MAHKEMESININ KURULUSUNUN 49. YIL DONUMU

‘Başlamadan bitti, kendisi bitirdi’

Ala, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter yasağını iptal eden kararının ardından, Kılıç’ın iktidarı hedef alan konuşmasının cumhurbaşkanlığı seçimleriyle irtibatlandırılmasını, “Eğer böyle bir şey varsa, bu ikinci Çevik Bir vakasıdır. Başlamadan bitti ve kendisi bitirdi” sözleriyle değerlendirildi.

Kılıç’ın konuşmasının tam metni

Haşim Kılıç’taki değişimin hayatın doğal akışıyla izah edilemeyeceğini savunan Bakan Ala, “Kendisi bakımından da son birkaç ay içindeki değişim çok enteresandır. Bu normal şartlar altında bir değişim, dönüşüm olarak izah edilemez” dedi.

Kılıç çekmeyen kalmasın!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Kılıç’ın konuşmasının hemen ardından, “Bu işler cübbeyle olmaz cübbesini çıkarsın siyasete girsin” demiş; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Kılıç’ın siyaset yaptığını savunarak, “Kılıç’ın açıklamaları gösteriyor ki, Türkiye’nin yeni bir muhalefeti olmuştur” diye konuşmuştu. AKP’li milletvekili Şamil Tayyar da, Kılıç’ı ‘tarihin çöp sepetine atmıştı.’

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bence o Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatıyla değil egosu incinmiş bir kişi olarak konuşmasını yapmıştır”derken, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de, “Siyaset yapmak isteyenlerin önce cüppelerini çıkartması gerekir” diye konuşmuştu.