Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe ile suç duyurusunda bulunan Avukat Kurt, Hürriyet Gazetesi’nin “Yüzde 52 ile seçilen Mursi idam cezasına çarptırıldı” haberi ile Erdoğan’a aba altından sopa gösterdiğini ileri sürdü. Avukat Rahmi Kurt, suç duyurusunda, “Bizce Doğan Medyası  bu haber ile sayın Cumhurbaşkanımıza ‘bak fazla böbürlenme, aldığın oylara güvenme, ayağını denk al, sen de yüzde 52 ile seçildin ama gördüğün gibi yüzde 52 ile seçilen Mursi de idama mahkum edildi’ mesajı vererek tehdit etmek ve korkutmaktı.” diye yazdı.

Avukat Kurt’un, suç duyurusu dilekçesinde siyasi değerlendirmelerde bulunması da dikkat çekti. Avukat Rahmi Kurt, “Başını Doğan Grubu’nun çektiği bir kısım medya ve bizce hiçbir ehemmiyeti ve kalibresi olmadığı halde kendini ‘Aydın’ sanan bir sanatçı (!) grubu halen ‘Darbe’ özlemi ve ihtirası içinde bulunmaktadır. Bu güruhun amacı eski Türkiye’nin geri gelmesi ve bedeli ne olursa olsun mevcut hükümetin ve seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın devrilmesi, hatta yargılanmasıdır. Çünkü bu güruh mimarının Erdoğan olduğu yeni Türkiye’de istedikleri gibi at koşturamamaktadır.” ifadelerini kullandı.     

Avukat Kurt, Hürriyet Gazetesi’nin bu haber ile “Halkı Irk, Din, Dil, Ayrımı Gözeterek Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme”, “Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne Karşı Silahlı Eyleme Teşvik Etme”, “Suçu ve Suçluyu Övme”, “Terör Örgütü Propagandası Yapma”, “Adam Öldürmeye Azmettirme”, “Anayasal Düzeni Yıkmaya Çalışma” ve “Cumhurbaşkanına Tehdit ve Hakaret” suçlarını işlediğini öne sürdü. 4 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş Yetkilileri, Sorumlu Müdür İzzet Doğan, Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Hürriyet Gazetesi’nin Web Sitesi Yetkilileri hakkında iddianame hazırlanıp Türk Ceza Kanunu (TCK)’nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasını talep etti. Avukat Kurt, ayrıca bu şahısların tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmesini de istedi. Avukat Kurt, haberin basın ve meslek kanunları aykırı olduğunu da iddia ederek, bununla ilgili gerek tüzel kişilik gerekse de sorumlular hakkında disiplin soruşturması anlamında ilgili yerlere ihbarda bulunulmasına karar verlmesini de talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve havuz medyası yaklaşık bir haftadır Aydın Doğan Medyası’nı tehdit ediyor. Hatta bazı havuz medyası yazarları Doğan Medyası’na el konulması çağrısında da bulunmuştu. 


Zaman