Hükümet geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Alevilerin Muharrem iftarı programlarını ihmal etmedi. 

Dünya Ehli Beyt Vakfı’nın iftarına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı. 

Gecenin sürprizi ise hükümetten gelen ‘Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun kaldırılabileceği yönündeki sinyaldi. 

İftar sonrası gerçekleştirilen sema ve semah törenlerinin ardından bir konuşma yapan Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, ‘Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun kaldırılması gerektiğini' aksi halde Türkiye genelinde açlık grevi de yapabileceklerini dile getirdi. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Altun'un konuşmasında değindiği Tekke ve Zaviyeler Kanunu konusunda adım atılabileceğini söyledi. 

İdeolojik yaklaşımları başka yaklaşımların yerine ikame etmeye çalışıldığında o yaklaşımların yok olmayacağını ifade eden Bozdağ, Türkiye'de tarikatların yasaklanmasıyla tekkeler ve zaviyelerin kapanmasıyla tarikatların yok olmadığını, dergahların bitmediğini, zikirlerin ve ayinlerin devam ettiğini kaydetti. 

Bekir Bozdağ, şöyle devam etti: 

''Hiçbiri yok olmadı hepsi varlığını devam ettiriyor. Peki devlet bunu bilmiyor mu. Öyle ise niye biz birbirimize karşı muvazaa yapalım. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak devletin birinci vazifesidir. Biz ihtiyaçları görüp onu gidermekle mesulüz.

Vatandaş bize bu noktada yetki veriyor sorunları göreceğiz ve bu sorunlara beraber çözümler arayacağız. İnşallah diyorum önümüzdeki zaman içerisinde bu noktalarda da önemli adımları birlikte atma imkanını yine beraber yakalayacağız.'' 



NTV