ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Hükümetimiz sanatın ve sanatçının gelişigüzel devir yanındadır. Milli ve üniversal değerlerimizin ve kültürel zenginliklerimizin korunması ve doğacak nesillerimize aktarılabilmesi düşüncesince mukteza emek harcamaları yapmaktadır' ifadesini kullandı.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, Başbakan Davutoğlu, 'Dünya Tiyatrolar Günü' zımnında müşterek ileti yayımladı.

Davutoğlu, hükümetlerinin gelişigüzel devir sanatın ve sanatçının yanında olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Milli ve üniversal değerlerimizin ve kültürel zenginliklerimizin korunması ve doğacak nesillerimize aktarılabilmesi düşüncesince mukteza emek harcamaları yapmaktadır. Medeniyet yolundaki türkiye düşüncesince hükümet kendisine bundan böyle kültürel bölgeye hâlâ baş döndürücü ehemmiyet vereceğimiz muhakkaktır. Bu düşüncelerle, ülkemizin bediiyat ve sanatla alakalı yönden büyümesine katkılarını başarıyla sürdüren ve esaslı müşterek geleneği bulunan Türk tiyatrosunun hâlâ da güçlenmesini dilek ediyorum. Değerli temaşa sanatçılarımız özellikle iktisap etmek üzere, tamamı temaşa mensuplarının ve tamamı sanatseverlerin Dünya Tiyatrolar Günü'nü arkadaşça kutluyor, dört başı mamur tiyatrocularımıza en ahbapça sevgilerimi sunuyorum.'

Muhabir: Kurbani Geyik

Kaynak: AA