İzmir Barosu’na kayıtlı Avukat Fahri Alpaslan, müvekkilleri adına kazandığı dava ile ilgili kesinleşmiş kararı uygulamayıp görevini kötüye kullandığı iddiasıyla...

İzmir Barosu’na kayıtlı Avukat Fahri Alpaslan, müvekkilleri adına kazandığı dava ile ilgili kesinleşmiş kararı uygulamayıp görevini kötüye kullandığı iddiasıyla Konak Belediye Başkanı Avukat Sema Pekdaş, İmar ve Şehircilik Müdürü Selin Zağpuş Yiğitoğlu, Etüd Proje Planlama Müdürü Neslihan Yalnızkoç ve Konak Belediyesi Encümen üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Alpaslan ayrıca konuyu BİMER’e bildirdi. BİMER’e yapılan şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı, konuyu araştırmak üzere Ankara’dan İzmir’e 2 büşmüfettiş gönderdi. Görevlendirilen başmüfettişler önce şikayetçinin avukatı Fahri Alpaslan’ı 45 dakika dinleyip not aldı. Başmüfettişler daha sonra eski belediye binasına çağırdıkları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile kurmaylarının ifadesi aldı. Yaklaşıkbir saat süren sorguda Pekdaş ile kurmayları, başmüfettişlerin soruları karşısında sorulan sorular karşısında ter döktüler. Başmüfettişlerin şikayeti ile ilgili sarular yönelttiklerini doğrulayan Avukat Fahri Alpaslan, “Hukukçu bir başkanın, hukuku tanımaz tavrı beni de şaşırtıyor” dedi.

AVUKAT DAVA AÇTI

Müvekkilinin tapuca maliki oldukları İzmir Göztepe Mahallesi’ndeki 931 Ada 2-3-5-7-11 nolu parsellerle ilgili imar durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi 1/1500’lik planında bir kısmı ticaret, bir kısmının da yeşil alan olarak tespit edildiğini dilekçesinde belirten Avukat Fahri Alpaslan, “Hal böyle olmasına karşın davalı Konak belediyesince yapılan 1/1000’lik uygulama planında bu parseller tamamen yeşil alan olarak değiştirilmiştir. Bu uygulama 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 5.nci maddesinin, ‘Alt ölçekli planların üst ölçekli planlarda belirlenen ana ilkelerine kararlarına uyumlu olması’ kural ve şartına aykırı olması nedeniyle İzmir 2.İdare Mahkemesi’ne müvekkiller 1/1000’lik planın 1/5000’lik planına aykırı olduğundan dava açılmıştır. 1/5000 ölçekli planda dava konusu taşınmazın bir kısmının ticaret bir kısmının ise yeşil alanda kaldığı 1/1000 ölçekli plana göre ise taşınmazın tamamının park alanına ayrıldığı görülmekte” dedi.

AVUKAT ALPASLAN: “MÜLKİYET HAKKI GASP EDİLMİŞTİR”

Konak Belediyesi’nin yaptığı 1/1000’lik uygulama planı  yasaya uyarlı olmadığı mahkeme tarafından karar verildiğini belirten Avukat Fahri Alpaslan, “Bu karar Danıştay 6.Dairesi tarafından onandı. 30 Yıldır tüm talep ve istemlere rağmen vatandaşın en kutsal olan mülkiyet hakkını bir anlamda gasp Konak Belediyesi yetkilileri mahkeme kararını uygulamamakta ısrarlı davranmaları üzerine bu şikayeti yapmak zorunda kaldık. Anayasanın 138,Maddesinin son fıkraasında yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarını hiç bir şekilde değiştiremez ve bunları yerine getirilmesini geciktiremez kesin buyurucu kurala yer vermiştir. Müvekkillerimi mağdur edenler hakkında yasal işlemin başlatılması için suç duyurusunda bulunduk” dedi.
yargının nabzı