Adaletbiz Paneli katılamayanlar veya tekrar dinlemek isteyenler için kayda aldı. Dinlemek isteyen avukatlarımız www.webradyon.com internet sitesinden dinleyebilirler.

Toplantının açılış konuşmasını İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarından sonra iki oturum halinde gerçekleştirilen toplantıda konuşmacılar HMK’nın getirdiği yenilikler konusunda açıklamalarda bulundular.

Birinci Oturumda,

Mahkmede Görev ve Yetki konusunda, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Serdar Kale bilgi verdi. Davanın Açılması ve Dilekçelerin Karşılıklı Verilmesi konusunda Marmara Üniversite Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.Evren Kılıçoğlu sunumunu gerçekleştirdi.

Medeni Usul Hukukuna Hakim Olan İlkeler, konusunda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nervis Deren Yıldırım sunumunu yaparken, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof.Dr Kamil Yıldırım ise HKM’nın İspat Hukuku ve Delil Kataloğu Yönünden Değerlendirilmesi konusunda sunumunu gerçekleştirdi.

İkinci Oturumda ise, paneli İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi  Av. Aydeniz Alisbah Tuskan yönetti.

Belge, senet, yemin ve Deliller konusunda Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Murat Yavaş bilgi verdi. Kanun Yolları Ön İnceleme, Geçici Hukuki Koruma Tedbirleri konusunda Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Selçuk Öztek sunum yaptı.

Son olarak Dava Çeşitleri Konusunda, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Müjgan Tunç Yücel bilgi verdi.

Panel soru cevaplarla sona 16:30’da sona erdi. Panel Fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz.