Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün örgüt yöneticiliğinden, diğer şüpheliler Oda TV çalışanları Doğan Yurdakul, Müesser Yıldız, Coşkun Musluk ve Sait Çakır'ın ise örgüt üyeliği suçundan tutuklandığı öğrenildi. Sivil araçlarla Metris Cezaevi'ne gönderilen ve yakınlarına el sallayan zanlıların, Salı günü Silivri Cezaevi'ne sevkedilecekleri bildirildi. Doğan Yurdakul'un avukatı Tugay Topbaş, kararın ardından müvekkilinin, "Hukuk iflas etmiştir. Önemli olan kamuoyu vicdanının iflas etmemesidir. Biz kendimizi kamuoyunun vicdanına teslim ediyoruz" dediğini aktardı.

Eray EROLLU / AHT

Ergenekon Soruşturması kapsamında perşembe günü gözaltına alınan Yalçın Küçük ile Doğan Yurdakul, Müyesser Yıldız, Coşkun Musluk ve Sait Çakır pazar günü Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcı Zekeriya Öz'e ifade veren zanlılar, tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. 19.00'da başlayan mahkeme sorguusu geceyarısı 01.30 sıralarında sona erdi. Hakim İbrahim Balık; şüpheliler Küçük, Yurdakul, Yıldız, Musluk ve Çakır'ın tutuklanmasına karar verdi. 5 zanlı, mahkemedeki işlemlerin tamamlanmasından sonra Metris Cezaevi'ne gönderildi. Yalçın Küçük'ün örgüt yöneticiliğinden, diğerlerinin ise örgüt üyeliği suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Tutuklamaların ardından Doğan Yurdakul'un sözlerinin neler olduğunu avukatı Tugay Topbaş basına açıkladı. Topbaş, müvekkili Yurdakul'un kararın ardından, "Hukuk iflas etmiştir. Önemli olan kamuoyu vicdanının iflas etmemesidir. Biz kendimizi kamuoyunun vicdanına teslim ediyoruz" dediğini aktardı. Tutuklanan 5 ismin salı günü Silivri Cezaevi'ne nakledilecekleri öğrenildi. Bu arada mahkeme sürerken bir grup adliye önünde eylem yaparak gözaltıları ve tutuklamaları protesto etti.