Bianet'te yer alan habere göre, eski milletvekili ve Radikal yazarı avukat Sedat Yurtdaş hakkındaki taciz iddialarıyla ilgili savcılık takipsizlik kararı alırken, Diyarbakır Barosu’na yapılan şikayetle ilgili inceleme henüz sonuçlanmadı.

Bianet’e bilgi veren Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden Halime Sanli, Yurtdaş’la ilgili şikayet dosyasının henüz muhakkik avukatta olduğunu söyledi. Muhakkik avukat disipline sevkine karar verirse bir rapor düzenleyecek ve dosya Baro’nun disiplin kuruluna sevk edilecek.

Yeni Demokrat Kadınlar ve Sosyalist Kadın Meclisleri cumartesi günü "Tacizci Sedat Yurtdaş hesap verecek. Tacizci yazar Radikal'de nasıl yazar?" pankartıyla Radikal gazetesi önünde eylem yapmış, aralarından bir grup eylemden sonra gazete yönetimiyle görüşmüştü.


Ne olmuştu?

Stajyer avukat A.K., Ağustos 2013’te yanında staj yaptığı Sedat Yurtdaş’tan cinsel taciz suçlamasıyla 23 Aralık 2013’te Baro’ya, 30 Aralık 2013’te savcılığa şikayette bulundu. Sedat Yurtdaş da iftira suçlamasıyla A.K. hakkında şikayette bulundu.

Savcılık, Sedat Yurtdaş ve avukatlık bürosunda sekreterlik yapan kişinin ifadesine başvurduktan sonra her iki suçlama hakkında da takipsizlik kararı verdi.

Sedat Yurtdaş, takipsizlik kararını sosyal medyada "Lanet olsun! Uğraştırıldığımız şeye bakın!" sözleriyle paylaştı.

Takipsizlik kararında “cinsel saldırı eylemlerini gerçekleştirdiğine dair A.K.’nin beyanı dışında delil bulunmadığı” ifadesine yer verildi. Ayrıca Sedat Yurtdaş'ın iftira suçlamasıyla yaptığı suç duyurusu da A.K. anayasal şikayet hakkını kullandığı için düştü.

timetürk