Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 1474 rakımlı Kırmızı Tepe Üs Bölgesi'nde görevli Mehmetçikler, evlerinden kilometrelerce uzakta, bekledikleri vatan nöbetinden ailelerine duygu dolu mesajlar gönderdi.

Kurulduğu 2012 yılından bu yana keşif, gözetleme ve terörle mücadelede etkin rol alan 34. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Kırmızı Tepe Üs Bölgesi'nde görevli "hudut kartalları", vatani görevlerini yapmanın gururuyla 24 saat elleri tetikte bekliyor.

Devletin sağladığı en iyi imkanlarla görevlerini yaptıklarını belirten Erzincanlı Piyade Çavuş Ensar Şahin, AA muhabirine, gözlerini kırpmadan vatan nöbeti tuttuklarını söyledi.

Şanlı Türk bayrağının gölgesi altında ülkenin güvenliği için vatani görevlerini yaptıklarını aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Atalarımızın kanı ile sulanan bize miras bıraktıkları bu topraklara el uzatanlara, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Vatanımızı canımızdan önce bilip, vatanımız uğruna canımızı seve seve feda ederiz. Sevdiklerimiz bizleri merak etmesin."

Mehmetçikten annesine duygulandıran mesaj

Nöbeti başında annesine duygu dolu bir mesaj gönderen Şahin, "Bir sabah anne rüzgarın sesini duyacaksın. Benim kokumu getirecek sana. Gözlerin dolacak iki damla yaş akıtacaksın yüreğinden. Geçmişi düşüneceksin bir ara. Oğlum diyeceksin, askerdir Şemdinli dağlarında. Bir sabah anne bir sabah, gördüğün düşlerle uyanacaksın. Bir şeyler fısıldayacağım kulaklarına. Üzülme anacağım üzülme eğer ölmüyorsa şehitler, ölmez Şemdinli'de hiçbir asker." diye konuştu.

Bayburtlu Piyade Er Mücahid Keleş ise "Beklediğin ne araçtır ne topraktır ne taştır. Beklediğin kardeşindir, evladındır, yuvandır. Beklediğin tarihindir, namusundur, anadır. Beklediğin bir manadır özünde vatandır." dedi.

Kaynak: AA