26 gün sonra cezaevinde 1000. gününü dolduracak olan gazetemiz yazarı, CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın tek kişilik hücredeki 250. günü. Balbay’ın tahliye talepleri “delillerin toplanamadığı, kuvvetli şüphe” gibi gerekçelerle 3 yıldır reddediliyor. Balbay son olarak mahkemeyi “TBMM’nin yasama gücünü ve iş- levine hiçe saymakla” eleştirmişti.

MUSTAFA BALBAY’IN HÜCREDE 250. GÜNÜ

İstanbul Haber Servisi - Gazetemiz yazarı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 2. Ergenekon davasında 3 yıla yakın bir süredir tutuklu yargılanıyor. Bugün, Balbayın tek kişilik hücredeki 250. günü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Balbayın tahliye taleplerini hep aynı gerekçelerle reddediyor. Balbayın tahliye talebinin Dosya kapsamı, sanıkların iddianamede ayrı ayrı isnat olunan suçlamalar ve atılı suçların işlendiği hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığının devam etmesi gibi gerekçelerle reddedilmesi, Balbayın seçmenlerinin, okurlarının ve hukukçuların tepkisine neden oluyor. Balbay da seçildikten sonra avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Mahkemenin kararını bütün duygularımı bir kenara koyarak dinledim, okudum. Bu karar, millet iradesini, TBMMnin yasama gücünü ve işlevini hiçe sayıyor demişti.