ANKARA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamına giren suçlarla ilgili davalara bakan ağır ceza mahkemelerinin iş yükü yoğunluğu nedeniyle ek ihtisas mahkemelerini belirledi.

HSYK 1. Dairesinin Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, halen ihtisas mahkemesi faaliyetinde bulunan 14 ağır ceza mahkemesine ek olarak 9 ağır ceza mahkemesi daha ihtisas mahkemesi olarak tespit edildi.

Buna göre, yeni faaliyete geçen Adana 11, Ankara 14, Diyarbakır 8, Gaziantep 7, İstanbul 23, İzmir 13, Konya 6 ve Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemeleri ile daha önce faaliyette bulunan Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ihtisas mahkemesi olarak görev yapacak.

Daire, daha önce Adana 2, Ankara 2, 4 ve 13, Diyarbakır 4 ve 5, Gaziantep 2, İstanbul 13, 14 ve 22, İzmir 2, Konya 2, Mardin 3 ve Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemelerini ihtisas mahkemeleri olarak belirlemişti.

HSYK 1. Dairesinin, ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren bir kısım suçlarda ihtisaslaşmaya gidilmesi yönündeki ilgili kararı uyarınca oluşturulan ihtisas mahkemeleri, TMK kapsamındaki suçların yanı sıra 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 2. kitap, 4. kısmının 4, 5, 6 ve 7. bölümünde tanımlanan bazı belirli suçlar dolayısıyla açılacak davalara bakıyor.

Kaynak: AA