28 Aralık Cumartesi akşamı bir TV programına katılan Av. Turgut Kazan ilginç açıklamalarda bulundu ve  mevcut krizden çıkış için çözüm önerilerinde bulundu.

Turgut Kazan, “HSYK değişmeden yargı düzelmez, bunun için 12 Eylül referandumu ile Anayasa’da yapılan değişiklikler temizlenmeli. Ben o zaman da söyledim, bu değişikliklerle Cemaat HSYK’yı ele geçirir dedim, Erdoğan’ı uyardım, Cemaat gizli örgütleniyor, onlarla bu tür seçimlerde yarışmak zor.” dedi.

Turgut Kazan’a BDP  Eş Genel Başkanı Selahattin  Demirtaş’ın açıklaması soruldu. Demirtaş’ın açıklaması program sırasında ekrana getirildi. Demirtaş “Kılıçdaroğlu ve CHP Cemaatin kuyruğuna takılmış, derin devlet ile ilgilenmiyor. Hiçbir CHP yetkilisinden derin devlet ile ilgili bir açıklama duydunuz mu? Son olayda Ulusalcı derin devlet ile Cemaat işbirliği halinde” dedi.

Turgut Kazan, Demirtaş’ın bu açıklaması üzerine, kendisine katıldığını söyledi. Kazan Ulusalcı derin devlet ile Cemaat’in oluşturduğu paralel devletin işbirliği iddiası üzerinde durmazken Cemaat’in oluşturduğu derin yapıyı  hedef aldı.

Kazan,  “Erdoğan HSYK’yı değiştirmek için muhalefet ile işbirliği yapmalıdır” dedi.

Ergenekon, Balyoz, ODA TV ve benzer davaların hepsi komplodur

Kazan, “ Balyoz, Ergenekon, Oda TV, KCK ve avukatların tutukluklu olduğu davaların hepsi komplodur. Yargıtay yakında Şike kararını onaylayacak. Bütün bu davaların yeniden yargılanmasının yapılması için yasa çıkarılmalı” dedi.

Demokrat Yargı Derneği’nden Orhan Gazi Ertekin, “ Ben zamanında uyardım, Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısına gittiğimde; yakında polis Erdoğan’ın kapısını çalar dedim. Ahmet İyimaya gülümsedi, ne oldu bir süre sonra Hakan Fidan olayı patlak verdi “ dedi.

Programa katılan KOCASAKAL’ın ise mevcut krizin aşılması, Cemaat’in oluşturduğu derin yapı konularında hiçbir açıklaması olmadı. KOCASAKAL Cemaat ile ilgili iddialarda susarken Erdoğan’a ve AKP’ye yüklendi, bilinen eleştirilerini tekrarladı.