Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, MİT tırları soruşturması kapsamında MİT personellerinin dinlenmesine müteveccih karardan evvela şüphelilerle bağlantı biçiminde oldukları ve yolsuz yöntemsiz dinleme sonucu verildiği nedeni öne sürülerek 4 müddeiumumi ve 2 bilge karşı tetkik sonucu aldı.

Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, emektar Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Hüseyin Görüşen, Nuri Yiğit ve Şadan Sakınan ile Ankara Hakimi Süleyman Köksaldı ve emektar Ankara Hakimi Hakan Oruç ile alakalı tetkik sonucu onaylanmak kabilinden ayrımsız sürede Kurul Başkanı bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gönderildi.

Haklarında tetkik izni maksut 4 müddeiumumi ve 2 hakimin, FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda cereyan etmiş olduğu encam sürüldü.

'MİT personelleri şişirme haber gerekçelerle dinlendi'

Talep yazısında, MİT personellerinin yürüttükleri iane faaliyetlerini bellemek ve bu faaliyeti açıklanmış eylemek amacıyla narkotik ve münebbih özellik ticareti ile kaçakçılığının önlenmesi şişirme haber gerekçeleriyle kökler ve yasaya karşıt halde telefonlarının dinlenmesi düşüncesince Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinden evvel dinleme kararının istem edilmiş olduğu hatırlatıldı.

Bu bilge ve savcılar hakkında, tetkik kararının onaylanması ve anket izni verilmesi biçiminde meslekten ihraç engelleme ayrışık sıkı cezaları gündeme gelebilecek.

Kaynak: AA