İSTANBUL

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesine ilişkin eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstihbarat Daire Başkanlığı Personel Şube Müdürü Coşgun Çakar ve eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Yargıtay'ın bozduğu ana davanın 8 sanığının da aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 18. duruşmaya, bu davanın yanı sıra FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalarla davalarda tutuklu bulunan Akyürek ile dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı'nın da aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada, sanık avukatları ile Dink ailesinin avukatları da hazır bulundu.

Ana dava dosyası sanıklarından Ogün Samast ve Yasin Hayal'in de hükümlü bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı kurularak, duruşmaya katılımı sağlandı.

Duruşma, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hasan Durmuşoğlu'nun savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

Muhabir:Muhammed Enes Can,Murat Kaya

Kaynak: AA